Έχουμε τον Κριστιάνο και τον Μέσι των στόπερ

Επαγγελματίες αμυντικοί ποδοσφαιριστές γίνονται αυτοί που αγαπάνε πολύ το άθλημα ή τους έβαλαν με το ζόρι οι γονείς τους να παίξουν μπάλα, αλλά λόγω έλλειψης ταλέντου και μη κατάλληλης σωματοδομής δεν μπορούν να παίξουν από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Ωστόσο, λόγω δουλειάς, θέλησης και προσήλωσης στα ανασταλτικά καθήκοντα και παρά την έλλειψη ταλέντου, καταφέρνουν και παίζουν σε υψηλό επίπεδο.

Στην Ελλάδα έχουμε παραδοσιακά γονείς – ιδίως στην επαρχία – που στέλνουν τα παιδιά στην τοπική ομάδα του

χωριού για να παίξουν μπάλα. Παραδοσιακά, επίσης, έχουμε και… έλλειψη ταλέντου. Έτσι, σε συνδυασμό με την απουσία δομών και την έλλειψη ισχυρών προπονητικών προσωπικοτήτων, δεν βγάζουμε παρά μόνο έναν παικταρά ανά πέντε χρόνια. Βγάζουμε, όμως, απίστευτους αμυντικούς.

Η αλήθεια είναι πως η Κροατία δεν είχε λόγο να ψάξει κάποιο γκολ, αλλά πραγματικά αυτό το δίδυμο Μανωλά-Σωκράτη είναι απίθανο! Ένας λόγος παραπάνω να τα βάλουμε με όλους αυτούς που έκαναν το έγκλημα και στέρησαν από την ομάδα μας την παρουσία του Κώστα Μανωλά στο Ζάγκρεμπ.

Μιλάμε για παίκτες παγκόσμιας κλάσης που όταν παίζουν αποφασισμένοι να τιμήσουν το εθνόσημο, πραγματικά είναι απροσπέλαστοι. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά το ματς οι Κροάτες υποκλίθηκαν στο συγκεκριμένο δίδυμο. Από τον αντίπαλο προπονητή, μέχρι τον σούπερ-σταρ τους.

Παπασταθόπουλος και Μανωλάς είναι ιδιαίτεροι ποδοσφαιριστές. Ο πρώτος πήγε μικρός στην ομάδα του χωριού, μικρός στη μεγάλη ελληνική ομάδα και μικρός στο εξωτερικό. Η θέλησή του και η δίψα για μπάλα υποστηρίχθηκε από τη διαδρομή του και κυρίως από τις δομές και τις παραστάσεις στο εξωτερικό. Ο δε Μανωλάς είχε τα γονίδια του κορυφαίου Έλληνα αμυντικού του προηγούμενου αιώνα.

Έχουμε τους κορυφαίους εν ενεργεία στόπερ στον κόσμο. Κάτι είναι κι αυτό…

Keywords
Τυχαία Θέματα