ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Θα λειτουργώ με πολιτική αυτονομία απέναντι στα συμφέροντα που χρεοκόπησαν την πατρίδα»

Το στίγμα της επόμενης ημέρας και τις κινήσεις που προτίθεται ο ίδιος να κάνει προκειμένου να μην σβήσει η ελπίδα για αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μία ημέρα μετά τις εκλογές ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθάρισε τη θέση του στο νέο φορέα. «Θα αγωνιστώ για να είναι πρωταγωνιστής η παράταξή μας. Οι συσχετισμοί θα καθοριστούν από τους συνιδρυτές που είναι οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που

ήρθαν και την πρώτη Κυριακή και τη δεύτερη και που προφανέστατα θα συμμετέχουν και στο ιδρυτικό συνέδριο. Αυτοί θα καθορίσουν τους συσχετισμούς. Δεσμεύομαι απέναντι σε όλους, ότι τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσω, όπως σήμερα και σε όλη μου την πορεία, να λειτουργώ με πολιτική αυτονομία απέναντι στις συντεχνίες και τα συμφέροντα που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας και που έκαναν μεγάλη ζημιά στην παράταξη».

Ερωτώμενος για το τι εννοεί πολιτική αυτονομία ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Εννοώ την έλλειψη επιρροής από τα συμφέροντα. Θα παίρνουμε τις αποφάσεις μας με θεσμικό τρόπο και με διαφάνεια, με εσωτερική δημοκρατία. Πρέπει να φτιάξουμε ένα σύγχρονο κόμμα. Που τα μέλη του θα έχουν ρόλο, λόγο, θα μπορούν να συμβάλλουν και να συνδιαμορφώσουν τις αποφάσεις. Αυτό πρέπει να είναι η δημοκρατική παράταξη τα επόμενα χρόνια κι αυτό θα είναι ο προσωπικός μου αγώνας».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε παράλληλα ότι δεν δέχεται τον τίτλο του «νούμερο 2» και ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στη δημιουργία τάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα