Κατά τουλάχιστον 4% πρέπει να μειωθούν οι ρύποι σε ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία

Προσαρμογές πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα ώς το 2020, για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία ως προς τη διαχείριση των γεωργικών και κτηνοτροφικών αποβλήτων αλλά και καθεαυτό της παραγωγής και της βιομηχανίας, είτε λόγω γεωργικών και κτηνοτροφικών υπολειμμάτων είτε λόγω εναέριων ρύπων.

Τα ζητήματα αυτά έθεσαν μιλώντας στην αρμόδια Ειδική Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στα φαινόμενα πλημμυρών και κάλεσε και τις Περιφέρειες να προσαρμοστούν, ενώ προανήγγειλε πως θα υπάρξουν αλλαγές ως προς τον σχεδιασμό.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με το ypaithros.gr, καλείται να μειώσει τις εκπομπές εναέριων ρύπων, σε πρώτη φάση, κατά 4%, αλλά επίκεινται επιπλέον αλλαγές διότι ο κανονισμός αυστηροποιείται τα επόμενα χρόνια.

Στο εσωτερικό μέτωπο, όπως εξήγησε ο κ. Φάμελλος δεν απειλούνται μόνο 50 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα για τους ΧΑΔΑ αλλά και για τα αποθηκευμένα υγρά απόβλητα και τους φορείς προστατευόμενων περιοχών και μίλησε για προειδοποιητικές επιστολές και εκκρεμούσες αδειοδοτήσεις, που βρήκε στα συρτάρια του, 7 και 8 ετών. Εξήγησε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν βελτιωθεί και σημείωσε ότι θα γίνει μεγάλος ανασχεδιασμός της ηλεκτρικής ενέργειας διότι βρέθηκε έλλειμμα σε ειδικό λογαριασμό ύψους 1 δισ. ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε επανειλημμένα πως προβλήματα δημιουργεί η απομάκρυνση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή (COP21), καθώς η χώρα είναι από τους μεγαλύτερους ρυπαντές της παγκόσμιας κοινότητας, με ποσοστό 18%.

Keywords
Τυχαία Θέματα