Τα έργα στον Άι Γιάννη ανέλυσε ο δήμαρχος στην κοπή πίτας του Συλλόγου Κατοίκων

Στα έργα της περιοχής Άι Γιάννη που έχουν ολοκληρωθεί και σε όσα έχουν δρομολογηθεί αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κατοίκων της περιοχής.

Η ομιλία του δημάρχου κινήθηκε, σύμφρωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με βάση τον ακόλουθο άξονα:

1. Ολοκληρώνεται εκτεταμένο έργο αποκατάστασης πεζοδρομίων στις οδούς Μακεδονίας, Νεαπόλεως, Επτανήσου, Ηπείρου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Λήμνου κ.α. που θα συνεχιστεί στην οδό Ειρήνης

και σε πολλά ακόμη σημεία της πόλης.

2. Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για την ανέγερση δημαρχιακού μεγάρου προϋπολογισμού 21 εκατ. ευρώ και το έργο θα δημοπρατηθεί.

3. Ξεκινά εντός του Φεβρουαρίου η κατασκευή νέας πεζογέφυρας από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επί της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος των οδών Ευαγγελιστρίας και Χίου (πλατεία «Σωτ. Πέτρουλα»).

4. Έγινε έργο καθολικής ασφαλτόστρωσης των οδών Ασημακοπούλου και Ύδρας, καθώς και στην πλατεία Ύδρας.

5. Ξεκινά άμεσα νέο έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων 20 οδών με συνολικό προϋπολογισμό 594.892 ευρώ από εργολαβία του Δήμου. Στον Άι Γιάννη στις οδούς Αγ. Ιωάννου (Ελβετίας – Τασσσοπούλου), Θεμιστοκλέους (Δήμητρος – Ευαγγελιστρίας), Τρωάδος (Αγ. Ιωάννου – Θεμιστοκλέους), Αχιλλέως, Περικλέους (Δήμητρος – Παραδείσου), Αιόλου (Αγ. Ιωάννου – Αρτέμιδος), Σκύρου (Μεσογείων – Τεμπών), και Αγ. Σοφίας (Τρικάλων – Παλαιολόγου). Ξεκινά, επίσης, έργο συντήρησης φθορών οδοστρωμάτων (μικρότερες ασφαλτοστρώσεις).

6. Τοποθετήθηκαν δύο νέα συστήματα υπογειοποιημένων κάδων συλλογής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών (μετά τα αντίστοιχα τρία στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής) στην πλατεία Άι Γιάννη, ένα στη συμβολή των οδών Αγίου Ιωάννου και Τασοπούλου και ένα στην οδό Ελβετίας. Θα ακολουθήσει σύντομα τοποθέτηση δύο ακόμη συστημάτων Αγίου Ιωάννου 28 και Αγίου Ιωάννου & Έαρος.

7. Ολοκληρώνεται η μελέτη ομβρίων για την περιοχή Αϊ Γιάννη που περιλαμβάνει τρεις κλάδους:

Οδοί Τεμπών – Ύδρας έως Μεσογείων.Οδοί Θεμιστοκλέους – Ρηγα Φεραίου – Περικλέους – Παραδείσου – Μεσογείων.Όλη η οδός Ειρήνης, η οδός Νεαπόλεως και το άνω μικρό τμήμα της οδού Αιγαίου.

8. Προχωρά το έργο συνολικής ανάπλασης της οδού Αιγαίου Πελάγους (προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ) με συγχρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2018. Το τμήμα της οδού (από Νεαπόλεως έως Γραβιάς) που δεν διαθέτει αγωγό ομβρίων θα αναπλαστεί μετά την κατασκευή του αγωγού που θα γίνει μέσα στο 2018.

9. Υπάρχει πρόβλεψη κονδυλίου 15.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2018 για την υλοποίηση της υπάρχουσας ολοκληρωμένης πρότασης ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αγίου Ιωάννου με ανάθεση και ολοκλήρωση της μελέτης εφαρμογής.

10. Εκδόθηκε το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) για την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αγίας Παρασκευής με καθορισμό όρων δόμησης στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο «Στ. Κώτσης», με βάση το οποίο θα γίνει ανάπλαση του χώρου το 2018. Άμεσα θα ανατεθεί μελέτη συνολική για το Πάρκο.

11. Προχωρά η μελέτη πεζοδρόμησης της οδού Ευεργέτου Γιαβάση από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως την οδό Στρ. Τόμπρα (σύνταξη, εγκρίσεις, δημοπράτηση), καθώς και η προώθηση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου για τον χαρακτηρισμό του τμήματος αυτού της οδού σε πεζόδρομο.

12. Εκπονείται μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας του Άι Γιάννη (δημιουργία δεύτερης παιδικής χαράς, σύγχρονο σιντριβάνι σε νέα θέση, εμπλουτισμός Πρασίνου κ.ά.).

13. Έγινε ανάπλαση των παιδικών χαρών στην οδό Ασημακοπούλου και στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής.

14. Έγιναν εργασίες συντηρήσεων και επισκευών σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Στο 2ο Γυμνάσιο βάφτηκαν εσωτερικά όλοι οι χώροι (αίθουσες, διάδρομοι, κλιμακοστάσια) το θέατρο (εσωτερικά και εξωτερικά), οι κερκίδες του γηπέδου και το φυλάκιο, ενώ επισκευάστηκε το δάπεδο του γηπέδου και αντικαταστάθηκε το πάτωμα του φυλακίου. Το 1ο Λύκειο βάφτηκε ολόκληρο εσωτερικά και εξωτερικά, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων καθηγητών.Καλύφθηκαν όλα τα αιτήματα γονέων και εκπαιδευτικών για κουρτίνες.Στις διακοπές των του Πάσχα θα ανακατασκευαστούν οι τουαλέτες του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα Συμμετοχικού Σχεδιασμού για την ανάπλαση των αύλειων χώρων των 2ου Δημοτικού και 5ου Νηπιαγωγείου. Έχουν ενταχθεί στη μεγάλη εργολαβία 2018-2019 σημαντικές εργασίες στο 8ο Δημοτικό.

15. Έγινε ανάπλαση από τον ΣΠΑΥ στο Πάρκο της οδού Γραβιάς και αυτόν τον μήνα θα γίνει ανάπλαση τριών μονοπατιών στο βουνό.

16. Με εργολαβία του Δήμου θα γίνει τη διετία 2018-2019 έργο ασφαλτοστρώσεων – συντηρήσεων οδικού δικτύου συνολικού προϋπολογισμού 1.340.000 ευρώ.

17. Με εργολαβία επίσης του Δήμου θα γίνει τη διετία 2018-2019 έργο ευρείας κλίμακας ανακατασκευής και συντήρησης πεζοδρομίων συνολικού προϋπολογισμού 850.000 ευρώ.

18. Μέσα στο 2018 θα γίνουν οι διανοίξεις των οδών Μεγαλόχαρης – Κ. Παλαιολόγου κ.α.

19. Έγινε απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων η οποία συνεχίζεται και το 2018.

20. Έγινε περίφραξη του χώρου του «Κολυμβητηρίου» με διπλή εσωτερική επένδυση στο μεγαλύτερο μέρος. Περίφραξη χαμηλή έγινε και στον έμπροσθεν ελεύθερο χώρο, ο οποίος καθαρίστηκε και διαμορφώθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου και τοποθετήθηκαν καθιστικά (παγκάκια).

21. Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και προχωράει προς δημοπράτηση η μελέτη ολοκλήρωσης κατασκευής του Κολυμβητηρίου.

22. Έγινε λεπτομερής καθαρισμός και αποψίλωση μεγάλου αριθμού οικοπέδων και μεγάλων χώρων.

23. Στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο «Στ. Κώτσης» λειτούργησε ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Θανάσης Βέγγος», έγιναν οι θεατρικές παραστάσεις του 10ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου (και άλλες), καθώς και συναυλίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

24. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στην οδό Κοντοπούλου υλοποίησε πλήθος εκδηλώσεων με κορυφαία το Δεκαήμερο προγραμμάτων και δράσεων υψηλού ποιοτικού επιπέδου.

25. Προχωρούν οι εργασίες διαμορφώσεων στο ελεύθερο τμήμα του Κοιμητηρίου.

26. Έγινε αλλαγή του σκοπού του Ασημακοπούλειου Κληροδοτήματος από δημιουργία Σανατορίου σε δημιουργία Παιδικού Σταθμού και ΚΑΠΗ.

27. Έγινε απαγόρευση κυκλοφορίας προς το βουνό τις βράδυνες ώρες στο Μοναστήρι του Άι Γιάννη, όλον τον χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι.

28. Θα γίνει τον επόμενο μήνα επισκευή στις σχάρες ομβρίων στο «επάνω» τμήμα της οδού Άγιου Ιωάννου.

29. Έγινε επίσκεψη στον ΟΑΣΑ για το θέμα της πυκνότητας των δρομολογίων των συγκοινωνιών.

30. Ο εορταστικός φωτισμός βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο, ενώ η συμμετοχή στο καρναβάλι που έγινε για πρώτη φορά ξεπέρασε τις 5 χιλιάδες κόσμο.

Ο δήμαρχος στην ομιλία του έδωσε, επίσης, απαντήσεις σε θέματα όπως διαμπερής κυκλοφορία, υπόγειο πάρκινγκ στο Αμερικάνικο Κολέγιο, καφετέριες, περίπτερα, νέο ΚΕΠ, στέγαστρα, καθρέπτης στη διασταύρωση των οδών Μιαούλη και Ύδρας κ.α., που έθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Π. Βαβουγιός.

The post Τα έργα στον Άι Γιάννη ανέλυσε ο δήμαρχος στην κοπή πίτας του Συλλόγου Κατοίκων appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα