Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2018 του Δήμου Αγ. Παρασκευής

Ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017, ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2018 του Δήμου.

Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, αναφέρθηκε, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, στον καθοριστικό ρόλο που έχει κληθεί να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση στην περίοδο της κρίσης «για να διατηρήσει την κοινωνική

συνοχή, κάτω από αντίξοες μνημονιακές συνθήκες, που χαρακτηρίζονται από τη μεγάλη μείωση πόρων, την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και τους αυστηρούς περιορισμούς στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού». Στη συνέχεια τόνισε ότι «στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του Δήμου, αλλά και στα εκτελεστέα έργα της Περιφέρειας Αττικής, αποτυπώνεται η πολυεπίπεδη προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, τη δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών, την αναβάθμιση νέων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, τη σύγχρονη αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τη συμμετοχή των πολιτών και βέβαια την κοινωνική συνοχή». Τέλος, ο δήαρχος τόνισε ότι «οι στόχοι του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού μπορούν να επιτευχθούν γιατί η όλη προσπάθεια χαρακτηρίζεται από ορθολογικό σχεδιασμό, ικανότητα εξεύρεσης πηγών χρηματοδότησης με υποβολή ώριμων προτάσεων, διεκδίκηση, εργατικότητα, αφοσίωση στον σκοπό και χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος».

Ακολουθούν συνοπτικά οι προτεραιότητες του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, όπως παρουσιάστηκαν από τον δήμαρχο, και όπως σημειώνονται σε ανακοίνωση του Δήμου, σε έξι βασικούς άξονες:

1. Διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής με:

Τη λειτουργία με εξασφαλισμένη επάρκεια ειδών των Κοινωνικού Παντοπωλείου – Κοινωνικού Μαγειρείου – Κοινωνικού Φαρμακείου – Ανταλλακτηρίου Ρούχων.Τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.Τη λειτουργία του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου ΑμεΑ και δημιουργία καφέ ΑμεΑ.Το πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για 800 παιδιά 6-12 ετών.Το πρόγραμμα παιδικών θερινών κατασκηνώσεων.Τη λειτουργία του Κέντρου Γυναίκας.Τις απαλλαγές από τα ανταποδοτικά τέλη για κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.Τις οικονομικές ενισχύσεις απόρων.

2. Αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης με:

Τις διανοίξεις των 21 οδών στην περιοχή των Πευκακίων με την κατασκευή του ήδη δημοπρατημένου έργου χρηματοδοτούμενου από την Περιφέρεια Αττικής.Την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου αγωγών ομβρίων στο Κοντόπευκο, στον Τσακό και στα Πευκάκια, καθώς και αυτού στις οδούς Παπανδρέου και Αγίων Αναργύρων πάλι στα Πευκάκια, που η κατασκευή τους βρίσκεται σε εξέλιξη.Το νέο αντιπλημμυρικό έργο επέκτασης του δικτύου ομβρίων υδάτων στα Πευκάκια που περιλαμβάνεται στον φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.Την ολοκλήρωση της μελέτης ομβρίων για την περιοχή Άι Γιάννη.Τις προβλεπόμενες συμπληρωματικές επεκτάσεις του υπάρχοντος δικτύου αγωγών ομβρίων.

3Α. Δημιουργία νέων κτιριακών υποδομών με:

Την κατασκευή δημαρχιακού μεγάρου.Την αγορά και αξιοποίηση κτήματος και βίλας Ιόλα.Την κατασκευή του 1ου Επαγγελματικού λυκείου – ΕΠΑΛ (πρώην Μπαρμπίκα), που βρίσκεται σε εξέλιξη.Την κατασκευή Βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Αγίου Βασιλείου (Ο.Τ.328)Την κατασκευή του 14ου Νηπιαγωγείου.Την ολοκλήρωση της μελέτης και την κατασκευή του Κολυμβητηρίου.Τη δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στα Πευκάκια.Την ανάπλαση του Αθλητικού και Πολιτιστικού Πάρκου «Σταύρος Κώτσης» (πρ. στρατόπεδο Σπυρούδη).

3Β. Αναβάθμιση νέων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων με:

Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους της πόλης.Ευρείας κλίμακας ανακατασκευή πεζοδρομίων.Ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους.Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και της Ευεργέτου Γιαβάση.Ανάπλαση της πλατείας Άι Γιάννη.Συντηρήσεις – πιστοποιήσεις παιδικών χαρών.Κατασκευή πλατείας Ηλιάκη.

4. Σύγχρονη αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων με:

Το σχέδιο απόκτησης γης για τη δημιουργία και λειτουργία Πράσινου Σημείου και αμαξοστασίου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωροθέτησης.Την υποβολή πρότασης από κοινού με τους Δήμου Παπάγου – Χολαργού και Ζωγράφου για τη δημιουργία Διαδημοτικού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών και υποδομών κομποστοποίησης κλαδεμάτων.Την τοποθέτηση νέων συστημάτων βυθιζόμενων κάδων αποκομιδής απορριμμάτων -συνολικά δώδεκα (12).Τις καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της ανακύκλωσης (όπως Κινητό Πράσινο Σημείο, στοχευμένο έντυπο ενημερωτικό υλικό προς δημότες μαθητές και επαγγελματίες, αποτύπωση των διαφορετικών ρευμάτων διαλογής που λειτουργούν στον Δήμο κ.ά.).

5. Στήριξη Παιδεία – Πολιτισμού – Αθλητισμού με:

Τις συντηρήσεις σχολείων.Την ανακατασκευή αύλειων χώρων σχολείων.Την ενίσχυση του θεσμού του Μαθητικού Φεστιβάλ.Την ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών.Την ενίσχυση και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου (Παιδικοί Σταθμοί – ΠΑΙΣΔΑΠ, Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός – ΠΑΟΔΑΠ και Δημοτική Βιβλιοθήκη «Αλέκος Κοντόπουλος»).

6. Προώθηση της συμμετοχής των πολιτών με:

Την εφαρμογή Συμμετοχικού Σχεδιασμού σε σχολεία.Την πιλοτική εφαρμογή Συμμετοχικού Προϋπολογισμού στην περιοχή Τσακού.Τη συνέχιση του θεσμού των Συνελεύσεων Γειτονιών.Τη συνεργασία με τους φορείς της πόλης στη διοργάνωση των πολιτιστικών της δρώμενων.

Εκτός των ανωτέρω στον Προϋπολογισμό του 2018 προβλέπεται, σύμφωνα με τον Δήμο, η προμήθεια λογισμικού προγράμματος για την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων, με χρήση ψηφιακής υπογραφής από το σύνολο των υπαλλήλων, μέχρι τον Ιούνιο και για τη σταδιακή ψηφιοποίηση του συνόλου των αρχείων του Δήμου, όπως και την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τον Δήμο.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, πρ. δήμαρχος Βασ. Ζορμπάς, Συμμαχία Ευθύνης, πρ. δήμαρχος Βασ. Γιαννακόπουλος, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανδρ. Γκιζιώτης, Αγία Παρασκευή Μια Γενιά Μπροστά, Αλεξ. Μουστόγιαννης, κ.ά. άσκησαν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσ του Δήμου, κριτική, ο καθένας από την πλευρά του, και δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα.

The post Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός 2018 του Δήμου Αγ. Παρασκευής appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα