Πιλοτική εκπαιδευτική δράση από Όμιλο για την UNESCO Β.Π. και Όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ

Με αφορμή τον εορτασμό δύο σημαντικών παγκόσμιων Ημερών, που συμβολίζουν την υπέρτατη αξία του παιδιού: στις 20 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα διακήρυξης και υπογραφής της σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού) και στις 11 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού), ο Όμιλος για την UNESCO Β. Προαστίων γίνεται κοινωνός μιας συλλογικής προσπάθειας που έχει στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, την Υγεία και την Εκπαίδευση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή του, όπου επίσης σημειώνονται τα εξής:

Με υπευθυνότητα και κοινωνική αλληλεγγύη ο Όμιλος,

σε συνεργασία με τον Όμιλο Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, είναι σε θέση να ανακοινώσουν τη γόνιμη συνεργασία και επικοινωνία που αναπτύσσουν, προωθώντας δράσεις και πρωτοβουλίες για τη θεμελίωση καλύτερων συνθηκών ζωής και ανάπτυξης για όλους.

Πιο συγκεκριμένα, για το επόμενο διάστημα ο Όμιλος για την UNESCO Β.Π. προωθεί ειδική εκπαιδευτική εκδήλωση, με επίκεντρο την εκπαιδευτική κοινότητα της Λυκόβρυσης, που θα εστιάζει τόσο στην προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού στην υγεία, όσο και στην ανάδειξη συμπεριφορών και προτύπων που οφείλουν να υιοθετούν οι νέοι για έναν καλύτερο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Έχοντας εξασφαλίσει την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την υποστήριξη εξειδικευμένων επιστημόνων, αλλά και διακεκριμένων αθλητών – Ολυμπιονικών, προωθεί εκπαιδευτική ημερίδα όπου θα δοθούν χρήσιμες συμβουλές και ερεθίσματα στη νέα γενιά, μέσα από προσωπικά παράδειγμα και τους αντίστοιχους τομείς ενασχόλησης σημαντικών ανθρώπων.

Ως επιστέγασμα αυτής της γόνιμης προσπάθειας, με πρωτοβουλία της προέδρου του Ομίλου, ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη και την υποστήριξη του κ. Ευάγγελου Σπανού, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, θα διανεμηθεί μια ειδική κάρτα υγείας για δωρεάν ετήσιο προληπτικό έλεγχο σε όλα τα μέλη της συμμετέχουσας εκπαιδευτικής κοινότητας. Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στα διαγνωστικά κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, Βιοϊατρική Πεύκης, Βιοϊατρική Ν. Ιωνίας και Βιοϊατρική Μελισσίων.

«Η έμπρακτη στήριξη του μαθητή και εκπαιδευτικού, εν μέσω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με έμφαση τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα, ως μέρος μιας πιλοτικής αλλά στοχευμένης και ειλικρινούς ανθρωπιστικής πολιτικής του Ομίλου για την Unesco Β. Προαστίων. Η υιοθέτηση καλών πρακτικών που υπηρετούν τη νεολαία του Αύριο, την κοινωνική συνοχή και τις πανανθρώπινες αξίες ζωής, δεν μπορούν παρά να καθοδηγούν τις σκέψεις και το κοινό μας όραμα. Τα παιδιά είναι το μέλλον. Είναι ο προορισμός και η κατεύθυνση ενός νέου πολιτισμένου και ισότιμου κόσμου, χωρίς διακρίσεις, στερεότυπα και ιδεοληψίες» τονίζει η πρόεδρος κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη στο μήνυμά της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

The post Πιλοτική εκπαιδευτική δράση από Όμιλο για την UNESCO Β.Π. και Όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα