Οι «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» έρχονται στην Αγ. Παρασκευή

Οι «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» έρχονται στον Δήμο Αγίας Παρασκευής. Έργα Τέχνης που δημιουργήθηκαν για να δέχονται προσφορές ανθρώπων προς τον συνάνθρωπο.

«Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» στον Δήμο Αγίας Παρασκευής

«Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» ή «το Σύμβολο της Αμοιβαιότητας» τιτλοφορείται το έργο – project της εικαστικού Ελένης Πολυχρονάτου και των καλλιτεχνών Τάκη Κοζόκου, Βάλλυς Νομίδου, Νίκου Κωνσταντόπουλου, Έλλης Βέλλιου, Παναγιώτη

Μπρέντα, Στέλλας Παπαθανασίου, Ριχάρδου Φώσκολου, Μαρίας Μεθυμάκη, Όμηρου Κοσμίδη, Μάρως Κουρή και Τόμυ Ιβάνωφ, που παρουσιάζουν 12 έργα – διαφορετικές εκδοχές του ίδιου μοντέλου.

Στον Δήμο Αγίας Παρασκευής το project θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις:

1. Έκθεση των 12 έργων. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:30, στο Πέτρινο κτήριο στο Πολιτιστικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης»( Σπάρτης 1 και Γραβιάς). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Δεκεμβρίου 2017 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά 10:00-20:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

2. Τοποθέτηση των 12 έργων στον δημόσιο χώρο. Μετά από την έκθεσή τους, τα έργα θα θεμελιωθούν από τις 28 Δεκεμβρίου 2017 στα ακόλουθα επιλεγμένα σημεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής:

Δημαρχείο: Λ. Μεσογείων 415-417Κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής: Λ. Μεσογείων 421ΑΠλατεία Τσακού, ΚΑΠΗ: Μπουμπουλίνας Λασκαρίνας 15, ΤσακόςΝαός Προφήτη Ηλία: Προφήτη Ηλία 17Ναός Αγίου Δημητρίου: Δερβενακίων & Χρυσ. ΣμύρνηςΝαός Αγίων Αναργύρων: Σαλαμίνος 21Στέγη Γερόντων: Ηπείρου 152ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός: Λάδωνος 5Βρεφονηπιακός Σταθμός: Πάρου & Δωδεκανήσου2ο Δημοτικό Σχολείο: Τέρμα Ζεφύρων3ο Δημοτικό Σχολείο: Μπουμπουλίνας 4Α8ο Δημοτικό Σχολείο: Ρήγα Φεραίου 3Λίγα λόγια για το project

Στο πλαίσιο του project δημιουργούνται έργα που δέχονται τις προσφορές των ανθρώπων, ως παράθυρα μέσα από τα οποία προβάλλονται όψεις της καθημερινής ζωής, ανθρώπινες παρουσίες, χάρτες αισθημάτων και καλλιτεχνικές διαδρομές. Αντιλαμβανόμενοι ότι η τέχνη μας φέρνει σε επαφή με τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας, τέθηκε ως σκοπός του project «Σύμβολο της Αμοιβαιότητας η Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» η ανάκληση της στενότερης σχέσης του ανθρώπου με τους συνανθρώπους του, μετατρέποντας την προσφορά του θεατή και την φαντασία του καλλιτέχνη σε καλλιτεχνικό και κοινωνικό υλικό.

Στο project «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» παρουσιάζεται ένα μοντέλο/αντικείμενο κοινής χρήσης κατασκευασμένο από ξύλο, μέταλλο ή άλλα υλικά, φτιαγμένο με τέτοιο τρόπο ώστε οι κάτοικοι των πόλεων να μπορούν να το χρησιμοποιούν. Βασίζεται πάνω σε τρεις άξονες: Τέχνη – Επαναχρησιμοποίηση της Ύλης – Προσφορά στον συνάνθρωπο.

Το έργο έχει αυτή τη μορφή ώστε να υπάρχει απλότητα στη κατασκευή. Τρεις ευθείες δεμένες στη μέση είναι το μοντέλο για την «Κρεμάστρα του Δημόσιου Χώρου», την οποία καθένας από μας και με ό,τι διαθέτει, μπορεί να κατασκευάσει. Οι διαστάσεις του έργου δεν υπερβαίνουν τα 180 εκ. σε ύψος και η βάση εμπεριέχεται σε ένα νοερό κύκλο με διάμετρο 90 εκ.

The post Οι «Κρεμάστρες του Δημόσιου Χώρου» έρχονται στην Αγ. Παρασκευή appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα