Ενημερωτικές δράσεις στο 1ο Φεστιβάλ Πρόληψης & Ανακύκλωσης

Με πολύ θέαμα, αλλά και ενημέρωση ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Πρόληψης και Ανακύκλωσης που διοργάνωσαν, το διήμερο 19 και 20 Νοεμβρίου 2017, ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) και το Πράσινο Ταμείο, με τη συμμετοχή του Δήμου Κηφισιάς και των Συστημάτων Ενναλακτικής Διαχείρισης, στη Βίλα Καζούλη στην Κηφισιά.

Η αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με δύο θεατρικές παραστάσεις, ζωγραφική και κολάζ με απόβλητα εκσκαφών και κατεδαφίσεων για παιδιά, επίδειξη απορρυπασμένου οχήματος, προιόντων ανακύκλωσης από οχήματα, όπως μπαταρίες, ελαστικά δάπεδα, λιπαντικά έλαια, επίδειξη κατασκευής τσάντας πολλαπλών χρήσεων από μπλούζα, μουσική παράσταση – τζαζ ανακύκλωσης.

Την πρώτη ημέρα έλαβε χώρα και το 1ο repair café στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Life ReWee, κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν δωρεάν επισκευές 43 ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών μικροσυσκευών οικιακής χρήσης που έφεραν μαζί τους οι επισκέπτες του φεστιβάλ.

Τη δεύτερη ημέρα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το 4ο Φόρουμ Διαβούλευσης για την Πρόληψη των Αποβλήτων, στο οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, δόθηκαν απαντήσεις για τις ατραπούς στις οποίες κινείται η χώρα μας σχετικά με την πρόληψη δημιουργίας, μείωσης όγκου και επικίνδυνων ουσιών που εμπεριέχονται στα απόβλητα. Το Φόρουμ διεξήχθη με την υποστήριξη του έργου Life ReWee στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι ο ΕΟΑΝ, το Πράσινο Ταμείο, η Ανακύκλωση Συσκευών, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το ευρωπαϊκό δίκτυο RREUSE.

Την έναρξη του 4ου Φόρουμ έκανε ο διευθυντής του Πράσινου Ταμείου, Γ. Πρωτόπαπας, και στη συνέχεια χαιρέτισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σ. Φάμελλος, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Γ. Καραμέρος, ο πρόεδρος ΕΟΑΝ, Δ. Πολιτόπουλος, και ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γ. Θωμάκος.

The post Ενημερωτικές δράσεις στο 1ο Φεστιβάλ Πρόληψης & Ανακύκλωσης appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα