Αντιδρά στην αλλαγή λογοτύπου του Δήμου Κηφισιάς ο Σύλλογος Κηφισιωτών

Την έντονη διαφωνία του σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του λογοτύπου του Δήμου Κηφισιάς που φέρει την κεφαλή του αρχαίου Έλληνα κωμικού Μενάνδρου εκφράζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Κηφισιωτών.

Με σχετική επιστολή του προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς ο Σύλλογος τονίζει ότι ο Μένανδρος ο Κηφισεύς πρέπει «να κοσμεί και να τιμά με την κεφαλή του κάθε έγγραφο, κάθε έντυπο, κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία, τονίζοντας και επιβεβαιώνοντας, με κάθε τρόπο, την καταγωγή

αυτού του μεγάλου κωμικού».

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς τον δήμαρχο Κηφισιάς, κ. Γ. Θωμάκο

Προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Κ. Πατρινού-Ντελ Τόρο

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Όπως ίσως γνωρίζετε, ο Σύλλογός μας απαρτίζεται από μέλη που το γενεολογικό τους δέντρο στην Κηφισιά μας φθάνει τα 100 και πλέον έτη ζωής και παρουσίας.

Με αυτή λοιπόν την ευαισθησία και αγάπη για τη μακρόχρονη ιστορία της πόλης μας, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε και να εκφράσουμε την έντονη διαφωνία μας για το ενδεχόμενο κατάργησης του λογοτύπου του Δήμου μας, που φέρει την κεφαλή του Μενάνδρου.

Όλες οι εγκυκλοπαίδειες, όλα τα συγγράμματα αναφέρουν ρητά: Μένανδρος ο Κηφισεύς, υιός του Διοπείθη από την Κηφισιά, Έλληνας κωμικός, ποιητής, έζησε το 343– 291 π.Χ.

Προτομή του κοσμεί την πόλη, οδός στο όνομά του, δημοτική επιχείρηση υφίσταται έως και σήμερα, πολιτιστικά δρώμενα γνωστά ως «Μενάνδρεια», ομιλίες και παρουσιάσεις πάμπολλες, απο έγκυρους και αξιόπιστους ιστορικούς για να τονίσει και να επιβεβαιώσει ο καθένας την πατρότητα και την ιστορική συνέχεια στην πόλη μας, μια ιστορία για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

Τέλος, με τον Νόμο 3852 περί «Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης» γνωστός ως Νόμος «Καλλικράτη» στο ΦΕΚ 7-6-2010 κεφ.Α, Σύσταση και Συγκρότηση Δήμων, Άρθρο 1 Σύσταση Δήμων, ρητά αναφέρεται: Νομός Αττικής, Νομαρχία Αθηνών, συνιστώνται οι κατωτέρω Δήμοι:

Δήμος Κηφισιάς, με έδρα την Κηφισιά, αποτελούμενος Α. Κηφισιάς, Β. Νέας Ερυθραίας και Γ. Εκάλης οι οποίοι και καταργούνται.

Πιστεύουμε λοιπόν ακλόνητα, ότι ο Μένανδρος ο Κηφισεύς πρέπει να κοσμεί και να τιμά με την κεφαλή του κάθε έγγραφο, κάθε έντυπο, κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία, τονίζοντας και επιβεβαιώνοντας, με κάθε τρόπο, την καταγωγή αυτού του μεγάλου κωμικού.

Ευελπιστώντας οι απόψεις μας και οι θέσεις μας να γίνουν σεβαστές και αποδεκτές, προερχόμενες από το παλαιότερο κοινωνικό κύτταρο της Κηφισιάς μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η πρόεδρος Ο γενικός γραμματέας

Βασιλική Τσαλαβούτα Ιωάννης Διονυσιώτης

The post Αντιδρά στην αλλαγή λογοτύπου του Δήμου Κηφισιάς ο Σύλλογος Κηφισιωτών appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα