"Πεδίο μάχης"τα εχθές τα Εξάρχεια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου- Τραυματίστηκε μια γυναίκα

Λίγο μετά το τέλος της πορείας για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου τα Εξάρχεια μετατράπηκαν - για άλλη μια φορά- σε πεδίο μάχης.

Σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια και στη διάρκεια τους τραυματίστηκε σοβαρά μια γυναίκα στο πόδι. Περίπου 100 άτομα επιτέθηκαν με μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των
αστυνομικών των ΜΑΤ στις οδούς Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με δακρυγόνα και χρήση βομβίδες κρότου λάμψης.

Ομάδα

κουκουκουλοφόρων στην συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη δεν δίστασε να τραυματίσει σοβαρά στο γόνατο μια γυναίκα δικηγόρο, ρίχνοντας της με αυτοσχέδιο πυροσωλήνα φωτοβολίδα.

Το θύμα τους, με καρφωμένη τη φλεγόμενη φωτοβολίδα στο γόνατο, άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια και οι αστυνομικοί των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν.
Οι σκηνές που ακολούθησαν θύμιζαν ταινία τρόμου.

ΑΠΕ ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

Η γυναίκα φώναζε να σβήσουν τη φωτοβολίδα από το πόδι της και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν για ώρα με πυροσβεστήρες να τη σβήσουν χωρίς να τα καταφέρνουν.
Η γυναίκα συνέχιζε να καλεί σε βοήθεια και χρειάστηκε ένας αστυνομικός να αρχίσει να πατά με την μπότα του την φωτοβολίδα που ήταν ακόμη αναμμένη για να μπορέσει τελικά να τη σβήσει και να μεταφερθεί η γυναίκα στο νοσοκομείο.

. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δικηγόρο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου μελετών και ασφάλειας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία μάλιστα έχει και την ιδιότητα της εγκληματολόγου.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να της σώσουν το πόδι.

Τα επεισόδια άρχισαν να εκτονώνονται μετά τις 22.30. Η κατάσταση ηρέμησε αργά τη νύχτα.

Δεκαέξι συλλήψεις και 23 προσαγωγές

Δεκαέξι συλλήψεις έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις χθες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, ενώ προσήχθησαν ακόμη 23 πρόσωπα, τα οποία πάντως αφέθηκαν ελεύθερα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές έγιναν στα επεισόδια μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο 17χρονοι ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Σημειώθηκαν επίσης φθορές σε επτά καταστήματα στην Τσιμισκή και την Εγνατία.

Νέα ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2017 ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΜΟΛΟΤΟΦ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα