Καναδάς: Ζευγάρι δισεκατομμυριούχων βρέθηκε νεκρό στην έπαυλη του - Ανοικτά όλα τα σενάρια του μυστηρίου (ΦΩΤΟ)

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τους θανάτους του δισεκατομμυριούχου Μπάρι Σέρμαν, ιδρυτή της καναδικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Apotex Inc, και της συζύγου του Χάνι. Βρέθηκαν νεκροί στην έπαυλη τους την Παρασκευή.

Ο 75χρονος Μπάρι Σέρμαν θεωρείται ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους της χώρας με περιουσία που αγγίζει τα 4.6 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αστυνομία θεωρεί "ύποπτους" τους θανάτους και εξετάζει το ενδεχόμενο ο Σέρμαν να δολοφόνησε τη γυναίκα του και στη συνέχεια να αυτοκτόνησε, καθώς στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης. «Οι συνθήκες του θανάτου τους μοιάζουν ύποπτες και

τις αντιμετωπίζουμε ως τέτοιες», δήλωσε ο Ντέιβιντ Χόκπινσον, αξιωματικός της καναδικής αστυνομίας. Ερευνητές του τμήματος ανθρωποκτονιών είπαν σε δημοσιογράφους ότι δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις παραβίασης στην έπαυλη.

Ο ντεντέκτιβ του τμήματος ανθρωποκτονιών Brandon Price, δήλωσε σύμφωνα με την The star: "Μέχρι στιγμής δεν αναζητούμε κανέναν ύποπτο. Η κατάσταση είναι διαφορετική. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες μετά τις νεκροψίες."

Οι εφημερίδες Globe and Mail και Toronto Sun, επικαλούμενες αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι τα πτώματα βρέθηκαν κρεμασμένα σε ένα κιγκλίδωμα, στην άκρη της πισίνας, στο υπόγειο του σπιτιού. Οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα ο 75χρονος Μπάρι Σέρμαν να σκότωσε τη σύζυγό του, να κρέμασε το πτώμα της και μετά να απαγχονίστηκε και ο ίδιος. Ωστόσο σύμφωνα με την Toronto Sun δεν έχει βρεθεί μέσα στο σπίτι κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον Σέρμαν σε πρόσφατες δικαστικές διαμάχες του δεν ήταν διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Οι γείτονες των Σέρμαν, συνεργάτες τους και ορισμένοι από τους ισχυρότερους πολιτικούς του Καναδά εξέφρασαν τη λύπη τους για τον θάνατό τους.

«Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους φίλους τους και σε όποιον άγγιξε το όραμά τους και το πνεύμα τους», έγραψε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Sophie and I are saddened by news of the sudden passing of Barry and Honey Sherman. Our condolences to their family & friends, and to everyone touched by their vision & spirit.

Justin Trudeau (@JustinTrudeau) December 16, 2017

Deeply shocked to learn of the deaths of Honey and Barry Sherman, such remarkable people. Grappling with this terrible news.

Bob Rae (@BobRae48) December 15, 2017

Ο δήμαρχος του Τορόντο Τζον Τόρι ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι είναι «σοκαρισμένος και συγκλονισμένος» για τον θάνατο του ζεύγους, τονίζοντας ότι είχε προσφέρει πολλά στην πόλη.«Η αστυνομία του Τορόντο διεξάγει έρευνα και ελπίζω η έρευνα αυτή να μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε όλους εμάς που θρηνούμε αυτή την τρομερή απώλεια», πρόσθεσε.

I am beyond words right now. My dear friends Barry and Honey Sherman have been found dead. Wonderful human beings, incredible philanthropists, great leaders in health care. A very, very sad day. Barry, Honey, rest in peace.

— Dr. Eric Hoskins (@DrEricHoskins) December 15, 2017

Οι Σέρμαν είχαν πρόσφατα ανακοινώσει ότι σκόπευαν να πουλήσουν την έπαυλή τους, για την οποία ζητούσαν σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια Καναδά (περίπου 4,6 εκατ. ευρώ). Τα πτώματα βρήκε ένας μεσίτης στο υπόγειο, ενώ προετοιμαζόταν να υποδεχθεί επίδοξους αγοραστές, έγραψε η εφημερίδα Globe and Mail, επικαλούμενη έναν συγγενή.

Ο Σέρμαν είχε ιδρύσει την Apotex το 1974 και γνώρισε επιτυχία, προωθώντας γενόσημα σκευάσματα χαμηλού κόστους και αποσπώντας μερίδιο αγοράς από καθιερωμένες εταιρείες. Αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας το 2012, αλλά παρέμεινε πρόεδρος του διοικητικού της συμβουλίου.

Η Apotex κατατάσσεται έβδομη στον κόσμο στην παραγωγή γενόσημων φαρμάκων, απασχολεί 11.000 εργαζόμενους και ο τζίρος της ξεπερνά τα 2 δισ. δολάρια Καναδά σε 45 χώρες και πλέον.

Το ζευγάρι ήταν γνωστό για το φιλανθρωπικό του έργο, καθώς είχε δωρίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια και εβραϊκές οργανώσεις, σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC

Νέα ΜΠΑΡΙ ΣΕΡΜΑΝ ΚΑΝΑΔΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ APOTEX INC ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ Απόκρυψη Sidebar
Keywords
Τυχαία Θέματα