Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Διαγράφηκε η Κατσέλη μετά την καταψήφιση του άρθρου 37.

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Κατά την κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία, την Πέμπτη το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Λούκα Κατσέλη, καταψήφισε, όπως είχε προαναγγείλει, το επίμαχο άρθρο 37 που αφορά στις συμβάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα τη διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική

Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Το άρθρο 37 υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» έναντι 145 «όχι», γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπήρξαν άλλες «διαρροές» από την κυβερνητική πλειοψηφία. Στο σύνολό του το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 154 «ναι» έναντι 144 «όχι».

Προσπάθειες έγιναν ως την τελευταία στιγμή προκειμένου να μεταπειστεί η βουλευτής. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ.Βενιζέλος έδειξε διατεθειμένος να συζητήσει μαζί της «οριακές αλλαγές» στο άρθρο, σε συνεννόηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη. Τελικά, η προσπάθειες αυτές δεν καρποφόρησαν και η κυρία Κατσέλη καταψήφισε.

Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φ.Πετσάλνικος ανέγνωσε επιστολή του πρωθυπουργού προς το προεδρείο, με την οποία γνωστοποιούσε τη διαγραφή της κυρίας Κατσέλη. Η υπερψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου «δεν είναι θέμα κομματικής πειθαρχίας, είναι θέμα εθνικής ευθύνης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γ.Παπανδρέου.

Δήλωση Λούκας Τ. Κατσέλη

 

Λυπάμαι για αυτή την απόφαση. Από τη δική μου τη μεριά θέλω να δηλώσω ότι ήμουν και είμαι ΠΑΣΟΚ και έχω στηρίξει με όλες μου τις δυνάμεις την κυβέρνηση.

Για μένα όμως, θέματα αρχών και συνέπειας, ιδιαίτερα για ζητήματα που έχω προσωπικά χειριστεί και γνωρίζω, είναι αδιαπραγμάτευτα.

Για αυτό δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα