ΔΗΣΥ: Καλές οι διαδικασίες, αλλά θα παραμείνετε;

Ολα καλά με τις διαδικασίες εκλογής αρχηγού της ΔΗΣΥ, όμως λείπει το σημαντικότερο. Η δέσμευση όλων των υποψηφίων οτι αν χάσουν θα παραμείνουν υπό τον νικητή στο νέο σχηματισμό και δεν θα τραβήξει ο καθένας τους τον ανεξάρτητο δρόμο του.

Η επιτροπή Αλεβιζάτου, ενέκρινε την ηλεκτρονική ψήφο, θα μπορούν μέσω κάποιων διαδικασιών να ψηφίζουν on line όσοι ενδιαφέρονται και μένει τώρα να εξασφαλιστεί τεχνικά κάποια

εγκυρότητα σε αυτή την ψήφο. Επίσης εγκρίθηκε η πρόταση να υπάρχουν debates μεταξύ των υποψηφίων και θα υπάρχουν δυο πρίν τον πρώτο γύρο και ένα μετά για τους δυο που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο.

Και η online ψήφος και τα debates λειτουργούν υπέρ των "αουτσάιντερ" δηλαδή αυτών των υποψηφίων που δεν είναι τόσοι γνωστοί όσο η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Καμίνης και ο Σταύρος Θεοδωράκης οι οποίοι έχουν δημοσιότητα λόγω θέσεως και λόγω πολύ συχνής τηλεοπτικής παρουσίας.

Την άποψη οτι πρέπει να υπάρχει και online ψήφος και debates είχε υποστηρίξει θερμά ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος μάλιστα έχει ζητήσει να τοποθετηθούν δημόσια οι υποψήφιοι σχετικά με το αν θα στηρίξουν μια κυβέρνηση Μητσοτάκη ή Τσίπρα σε μετεκλογικές συνεργασίες. Ο Ραγκούσης έχει επίσης ζητήσει να ψηφίσουν οι πολίτες μαζί με την εκλογή αρχηγού της ΔΗΣΥ και ένα πλαφόν ετών για την θητεία του βουλευτή και του υπουργού, πρόταση επί της οποίας δεν έχουν τοποθετηθεί οι συνυποψήφιοι του.

Αναξαρτήτως όμως όλων αυτών των προτάσεων, η ουσία είναι οτι πρέπει να δεσμευτούν οι υποψήφιοι σχετικά με το αν θα παραμείνουν στη ΔΗΣΥ μετά την εκλογή σε περίπτωση που χάσουν. Και αυτό διότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε πως κάποιοι από αυτούς, σκοπεύουν αν χάσουν να τραβήξουν ανεξάρτητη πορεία.

Αυτό είναι κακό τόσο για τη ΔΗΣΥ όσο και για τους πολίτες που θα πάνε να ψηφίσουν, διότι θα πρόκειται περί χαμένης ψήφου αν ο ηττηθείς υποψήφιος αποχωρήσει από τον σχηματισμό. Θα φανεί επίσης από αυτή τη δέσμευση ποιός θέτει υποψηφιότητα για να προβληθεί και ποιός σκοπεύει να στηρίξει την προσπάθεια δημιουργίας ενός ισχυρού κεντρώου χώρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα