ΚΕΑ: Αναστέλλονται 13.000 εγκεκριμένες αιτήσεις – Δείτε γιατί

Στον «αέρα» βρίσκονται 13.000 δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), καθώς το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην αναστολή των αιτήσεων τους. Τις προηγούμενες ημέρες αρκετοί δικαιούχοι έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους, με το οποίο τους γινόταν γνωστό ότι θα ανασταλεί η χορήγηση του επιδόματος.

Ο «ξαφνικός θάνατος» των δικαιούχων του ΚΕΑ μέσω…μηνύματος προκάλεσε την έντονη αντίδραση τους και ανάγκασε το υπουργείο να προβεί σε εξηγήσεις. «Την Δευτέρα, 13/11/2017 τέθηκαν σε αναστολή περίπου 13.000 εγκεκριμένες

αιτήσεις του προγράμματος KEA, διότι μετά από την διεξαγωγή των μηνιαίων διασταυρώσεων, όπως κάθε φορά, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένες αιτήσεις δεν είχαν τροποποιηθεί ακόμη ώστε να αποτυπώνεται η τρέχουσα κατάσταση των νοικοκυριών. Η αναστολή γίνεται για να αποφευχθούν άλλες κυρώσεις (όπως λ.χ. η αποβολή από το πρόγραμμα για ένα χρόνο)», εξηγεί το υπουργείο Εργασίας, προσθέτοντας:

«Οι υπηρεσίες του Υπουργείου θα στείλουν εντός των προσεχών ημερών κατευθύνσεις στους Δήμους σχετικά με το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων ώστε να διευθετηθούν ομαλά και οι δικαιούχοι που θα κριθούν ως έχοντες δικαίωμα συνέχισης στο πρόγραμμα, να πληρωθούν αναδρομικά τον επόμενο μήνα». Το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ότι οποιαδήποτε αλλαγή στη σύνθεση, το εισόδημα, τα περιουσιακά στοιχεία ή άλλη σοβαρή αλλαγή, πρέπει να δηλώνονται από τους πολίτες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, το αργότερο τον επόμενο μήνα από τη στιγμή που συμβαίνουν. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων για το μήνα Οκτώβρη ανήλθε σε 282.901 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα