Έτοιμο το νέο πρόγραμμα «πρώτης πρόσληψης» 20.000 μισθωτών

09:21 14/1/2018 - Πηγή: Dimosio

Στην προκήρυξη του προγράμματος επιχορήγησης της «πρώτης πρόσληψης» μισθωτού από αυτοαπασχολούμενους νέους και επιχειρήσεις νέων έως 35 ετών, θα προχωρήσει ο ΟΑΕΔ την ερχόμενη εβδομάδα.

Χθες δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το νέο πρόγραμμα, το οποίο θα επιδοτεί (μέσω του ΟΑΕΔ) το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με σκοπό τη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ως ανώτατο ποσό επιχορήγησης ορίζονται τα 500 ευρώ μηνιαίως.

Η επιχορήγηση αφορά τις

συνολικές ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και τις ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη, καθώς και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα άδειας.
Η διάρκεια του προγράμματος ανέρχεται στους 18 μήνες για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας έως 29 ετών και στους 12 μήνες για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω.

Τις θέσεις θα καλύψουν άνεργοι ηλικίας 18 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών, που έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Μετά την δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον ΟΑΕΔ, οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Keywords
Τυχαία Θέματα