Από 1η έως τις 4 Μαρτίου το 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

09:05 23/1/2018 - Πηγή: Dimosio

Περισσότερες από 250 σημαντικές προσωπικότητες από 18 χώρες θα συμμετάσχουν στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 4 Μαρτίου στους Δελφούς. Η φετινή διοργάνωση προμηνύεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από τις δύο προηγούμενες, καθώς έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή περισσότερων διακεκριμένων ομιλητών από το διεθνές πολιτικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό στερέωμα.

Την

έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ αναμένεται οριστική επιβεβαίωση για τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Στο βήμα του συνεδρίου θα βρεθούν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης, υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού των τραπεζών της ευρωζώνης Ντανιέλ Νουί, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ (ΕΤΕπ), καθώς και πλήθος επιχειρηματιών.

«Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα θα βρεθούν μαζί τόσες πολλές διεθνείς προσωπικότητες κύρους και επιρροής με στόχο την ανάλυση των διεθνών τάσεων στην πολιτική, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, την αξιολόγηση των επιπτώσεων τους και την σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε χθες ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ Δελφών, Συμεών Γ. Τσομώκος.

Μεταξύ των θεματικών που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται η επόμενη ημέρα της Ελλάδας μετά τα Μνημόνια, οι προοπτικές της ευρωζώνης, η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, το μέλλον της Ευρώπης κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα