Πυρά κατά Π. Καμμένου από επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

Ευθεία επίθεση στον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, εξαπέλυσαν οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ, καταλογίζοντας του προσωπικές σοβαρές ευθύνες για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, σκόπιμη παραπλάνηση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας και αναπάντητα ερωτήματα για το ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου.
Ο Θανάσης Δαβάκης έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτήματα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το κείμενο της σύμβασης ούτε για ΚΨΜ

δεν είναι. «Πέφτει βαριά η ευθύνη του υπουργού Αμυνας. Ο ρόλος και οι λόγοι που συνθέτουν την ιδέα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν συνάδουν με αυτά που εσείς διαχειρίζεστε στο υπουργείο Αμυνας», υπογράμμισε.
«Πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση μίζας» υποστήριξε ο Αδωνις Γεωργιάδης, και κατηγόρησε τον υπουργό Αμυνας ότι προσπάθησε να παραπλανήσει την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας υποστηρίζοντας ότι ήταν διακρατική συμφωνία και αφορούσε τη πώληση 300.000 βλημάτων. «Η ακύρωση της συμφωνίας επειδή δεν ήρθαν τα λεφτά δεν αναιρεί την απόπειρα λαθρεμπορίας και μίζας», είπε.
«Μας παραπλανήσατε στην Επιτροπή εκ λάθους ή εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι οι Σαουδάραβες μιλούσαν για πώληση 100.000 βλημάτων ενώ η Ελλάδα θα παράδιδε άλλα 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά.
Αντιπαράθεση ΚαμμένουΛοβέρδου, για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στην Σ. Αραβία
«Μην συνδέετε το όνομά μου με πράξεις που δεν είναι σύμφωνες με τα κοινοβουλευτικά ήθη» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, για την αναφορά του ταξίαρχου Παπαδάκη, την οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα.
«Κύριε υπουργέ, γι’ αυτή την υπόθεση υπάρχουν ερωτήματα που θα απαντηθούν και σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες. Οι διαδικασίες του Κοινοβουλίου θα είναι διαρκώς ανοιχτές. Ο καθένας όταν ερωτάται μπορεί να απαντά ή να απαντά δήθεν, αλλά να υπεκφεύγει. Από όσα είπε ένας ταξίαρχος που απαξιώσατε, εσείς επιλέξατε να απαντήσετε, όχι για το τι λέει, αλλά αν το έγγραφο αυτό κατατέθηκε ή που.
Σας ενημερώνω ότι όσα έχει πει έχουν κατατεθεί στο στρατοδικείο Αθηνών, που ξέρετε ότι έχει ανοίξει διαδικασία και σας καλώ όση ώρα διαρκεί η συνεδρίαση, να ζητήσει η Βουλή, τι έγγραφα έχει καταθέσει και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, στην αίθουσα 162, να το δουν. Θα φανεί κύριε υπουργέ αν έχετε δίκιο ή αν ήρθατε εδώ να μας ξεγελάσετε. Σε ό,τι με αφορά, στη Βουλή και με έγγραφα σας ζητώ να πείτε την αλήθεια. Και δεν τη λέτε. Και μένετε σε τυπικότητες. Κάθε τυπικότητα όμως αίρεται. Και αποδεικνύεται αν είστε εσείς που λέτε την αλήθεια ή όλοι όσοι σας κάνουμε πολιτική κριτική και σας κατηγορούμε για το τι κάνατε εσείς σε έναν έντιμο άνθρωπο τον οποίο προσβάλλατε κατάφωρα. Εχουμε έγγραφο που είναι στον ανακριτή του στρατοδικείου. Να έρθει στη Βουλή σήμερα» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Ο κ. ταξίαρχος δεν είναι διωκόμενος. Υπηρετεί ως διευθυντής αυτή τη στιγμή, των υπηρεσιών της ΑΣΔΥΣ, μια ευαίσθητη υπηρεσία» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα