Τρόμαξαν με τη λαοθάλασσα!

Τρόμαξαν με τη λαοθάλασσα! 23.01.2018Άρθρα

Το συγκλονιστικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης αλλάζει το σκηνικό στη χώρα

❱❱Σε πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνεται το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ αναγκάστηκε σε (σωτήρια) στροφή εκ των υστέρων
❱❱Τα μάζεψε εν μέρει ο Αρχιεπίσκοπος, και πάλι όμως δεν πήρε το «μήνυμα». Xωρίς τέλος οι αντιδράσεις
❱❱Περίεργα παιχνίδια με

τον Καραμανλή και διαρροές για να τον... τιμωρήσουν για τη στάση του

Η Θέση μας: Γιατί ξεσηκώθηκε ο ελληνικός λαός

Διαβάστε επίσης:

►Περίεργες μεθοδεύσεις για «εμπλοκή» Καραμανλή►«Μοιράζει» τη Μακεδονία ο Μπουτάρης!►Μερική «αναδίπλωση» Ιερωνύμου, που έχασε τον παλμό του κόσμου►Πυρά εκ των έσω για τις «εκτιμήσεις» της ΕΛ.ΑΣ.►Σχέδιο-ανάσα για τα κόκκινα δάνεια των στρατιωτικών►Βγήκαν τα τρακτέρ στον Κάμπο►Αλβανική πρόκληση στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων!

Αλλαγή γραμμής και ξαφνική συμπάθεια μετά το μήνυμα στη σκιά του Λ. Πύργου!

Tο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και το ηχηρό μήνυμα που έστειλε η λαοθάλασσα εντός και εκτός Ελλάδος, για τη Μακεδονία, προκάλεσαν τρόμο στα κόμματα και στην ηγεσία της Εκκλησίας, αλλά και διαρροές παλαιών τηλεγραφημάτων της αμερικανικής πρεσβείας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται από τα στελέχη του ανασκευαστικές δηλώσεις για τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, με το κόμμα να είναι χωρισμένο στα δύο. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος χθες δήλωσε, αδειάζοντας τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ, πως «η προσέλευση στο συλλαλητήριο ήταν έκφραση της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος της χώρας. Ηταν έκφραση της αγωνίας Ελλήνων που, καμιά φορά λανθασμένα, ταυτίζουν τη διαπραγμάτευση με την τύχη της ελληνικής Μακεδονίας».

Την ίδια ώρα στη Ν.Δ. οι όποιες ενστάσεις υπήρχαν για την παρουσία των «γαλάζιων» βουλευτών στον Λευκό Πύργο, μετά τη συγκλονιστική παρουσία του κόσμου ξεπεράστηκαν, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δημόσια παρέμβασή του τάχθηκε υπέρ του συλλαλητηρίου. Η αξιωματική αντιπολίτευση στέλνει το μήνυμα ότι «ακούει την ευαισθησία των πολιτών» και ότι «η έκφραση των πολιτών πρέπει να λαμβάνεται υπόψη», καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «αγνοεί το λαϊκό αίσθημα για την ΠΓΔΜ». Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, διά συνεργατών του, διέψευδε δημοσιεύματα που του αποδίδονται ως δήθεν παρέμβασή του για το θέμα, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς, με ακόμη μία σιβυλλική δήλωση, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το θέμα, τόνισε: «Ολα καλά, προς το παρόν όλα καλά».

Μουδιασμένοι παρακολουθούν τις εξελίξεις και στο ΠΑΣΟΚ, με τη Φώφη Γεννηματά να προσπαθεί να πείσει για τη σταθερότητα των θέσεών της. «Εμείς σεβόμαστε τις γνήσιες ευαισθησίες του ελληνικού λαού πάνω στο θέμα» δήλωσε, τονίζοντας: «Θέλουμε λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και απαραιτήτως με τις αναπόσπαστες από αυτήν συμπληρωματικές εγγυήσεις για αποτροπή ενεργειών αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν». Με αυτήν την τοποθέτηση «άδειασε» την ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύα Καϊλή, η οποία παρέστη στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και λίγο νωρίτερα είχε διαμηνύσει πως υπάρχει η ελευθερία ο καθένας να επιλέγει αυτό που νιώθει ότι τον εκφράζει».

Την πρώτη παρέμβασή του μετά το εντυπωσιακό συλλαλητήριο έκανε χθες και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος είχε δηλώσει αντίθετος σε αυτό. «Η Εκκλησία δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγα της λέξης “Μακεδονία”» επισήμανε, μεταξύ άλλων.

Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ από τον ξεσηκωμό της Θεσσαλονίκης

Σε πανικό βρίσκονται κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ μετά το προχθεσινό ηχηρό μήνυμα του λαού στη Θεσσαλονίκη. Πολλά από τα στελέχη του εξακολουθούν να μη θέλουν να δουν κατάματα την πραγματικότητα, εγκλωβισμένα στην ιδεοληψία και τον φανατισμό τους, ενώ κάποια άλλα, πιο προσεκτικά στις διατυπώσεις τους, δείχνουν προβληματισμένα από τις εξελίξεις.

«Η εθνικιστική και ακροδεξιά ρητορεία έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα τη χώρα και το εθνικό συμφέρον στο παρελθόν» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας: «Από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε να επιμένουμε ότι η πατριδοκαπηλία, η εθνικιστική εξαλλοσύνη, η μισαλλοδοξία και ο φανατισμός κάνουν μόνο ζημιά και οδηγούν σε εθνικά αδιέξοδα». Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου αναγνώρισε ότι «σίγουρα υπήρξαν πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η εικόνα προς τα έξω δεν ήταν μία εικόνα, που περισσότερο θυμίζει κραυγές, παρά μία συνεκτική πολιτική, η οποία πρέπει να υπηρετείται στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης υποστήριξε πως «συμμετείχε και κόσμος που δεν ήταν ακροδεξιός, αλλά τον τόνο έδωσαν νοσταλγοί της χούντας, τρελαμένοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, ομάδες των μεταφερόμενων χρυσαυγιτών, ένα σκοταδιστικό τμήμα της εκκλησίας με Ανθιμους και Αμβρόσιους». Για την ονομασία τοποθετήθηκε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος. «Προτιμούμε μια σύνθετη ονομασία ή μια σκέτη ονομασία με τη Μακεδονία, όπως συμβαίνει σήμερα που την έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες;» διερωτήθηκε.

«Ο λόγος που εκφράστηκε στο συλλαλητήριο είχε ξεκάθαρα ακροδεξιά χαρακτηριστικά και καμία πρόταση» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, προσθέτοντας ότι αν και μαζικό το συλλαλητήριο, είχε εξασθενημένο παλμό. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης εκτίμησε πως «εάν υιοθετήσουμε αυτό που εξέπεμψε το συλλαλητήριο, δηλαδή ότι “δεν θέλουμε διάλογο”, τότε βάζουμε αυτογκόλ...».

Keywords
Τυχαία Θέματα