Τρικυμία για το κρυφό «ταμείο» στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Τρικυμία για το κρυφό «ταμείο» στο ΚΕΕΛΠΝΟ11.01.2018Παρασκήνιο

Ασάφειες από τον πρώην πρόεδρο του κέντρου Γιάννη Πιερρουτσάκο, που κατέθεσε χθες στην Εξεταστική

Σε αντιφάσεις για το θέμα της ύπαρξης ή μη του επίμαχου ειδικού λογαριασμού χορηγιών του ΚΕΕΛΠΝΟ, που πιθανόν να συνδέεται και με «μαύρα ταμεία», καθώς και με περίεργες διαδρομές χρήματος, υπέπεσε ο πρώην πρόεδρος του κέντρου Γιάννης Πιερρουτσάκος, καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία.

Ο μάρτυρας

ισχυρίστηκε αρχικά ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιος λογαριασμός. Στη συνέχεια, όμως, και υπό την πίεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα, ανέφερε ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει για τον λογαριασμό και υποστήριξε ότι μόνο οι λογιστές του ΚΕΕΛΠΝΟ μπορεί να γνωρίζουν, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα, καθώς ως πρόεδρος όφειλε να ξέρει τα πάντα. Κατόπιν, ο κ. Πιερρουτσάκος μετέβαλε και πάλι τη θέση του, τονίζοντας αυτή τη φορά κατηγορηματικά ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοιος λογαριασμός.

Αντιφατικές, όμως, ήταν και οι αναφορές του για το θέμα των οικονομικών του κέντρου, αφού ισχυρίστηκε ότι επί των ημερών του (2007-2009) άφησε υπόλοιπο 2.000.000 ευρώ στα ταμεία. Μπορεί -όπως είπε- τα χρήματα να υπήρχαν έως το 2014, αλλά τη συγκεκριμένη χρονιά το ΚΕΕΛΠΝΟ διαπιστώθηκε με ταμειακό έλλειμμα ύψους 35.000.000 ευρώ.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν ο κ. Λάππας ρώτησε τον μάρτυρα για την επιχειρηματική και την εργασιακή σχέση του γιου του με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο πρώην πρόεδρος εξανέστη, κάνοντας λόγο για «προβοκάτσια», και ζήτησε τη βοήθεια των βουλευτών της Ν.Δ. «Τι κάθεστε;» φώναξε, υψώνοντας το χέρι προς τον Νότη Μηταράκη και τον Γιώργο Γεωργαντά, με τους δύο βουλευτές να τον κοιτάζουν μάλλον με απορία.

Εντύπωση προκάλεσαν και οι πολλές προσωπικές αναφορές. Εκτός θέματος, ο μάρτυρας μιλώντας για τον εαυτό του είπε ότι δεν θα ήθελε ποτέ να είναι βουλευτής, αλλά υποστήριξε πως θα μπορούσε να είναι βουλευτής, ακόμα και υπουργός...
Εν τω μεταξύ, την παράταση των εργασιών έως τις 20 Απριλίου αιτείται η Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τις υποθέσεις σκανδάλων στον χώρο της Υγείας.

Την απόφαση για την παράταση θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής. Αποφασίστηκε, επίσης, να προσέλθουν και να καταθέσουν έως το τέλος του μήνα οι Αδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα