Θράσος! Ο υποταγμένος στην τρόικα Χαρδούβελης που έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό διαφωνεί με τα πλεονάσματα!

Θράσος! Ο υποταγμένος στην τρόικα Χαρδούβελης που έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό διαφωνεί με τα πλεονάσματα!14.12.2017Πρόσωπα

Ούτε κοινωνικό μέρισμα στους φτωχότερους πολίτες της χώρας δεν θέλουν να δίνεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο ΣΕΒ!Με μια φωνή επιτέθηκαν χθες στην κυβέρνηση για τη χορήγηση του μερίσματος.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε φυγαδεύσει τα χρήματά του στο εξωτερικό και μοίρασε και ο ίδιος κοινωνικό μέρισμα ως υπουργός και για τον σύνδεσμο

που επικρότησε σειρά σκληρών μνημονιακών μέτρων.

Ακριβώς εδώ κολλάει, δηλαδή, η λαϊκή έκφραση «κοίτα ποιος μιλάει»! Σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Capital.gr, o κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι τα πολύ μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα είναι «αποτέλεσμα αχρείαστου ξεζουμίσματος των πολιτών και της οικονομίας» και ότι με φιλοδωρήματα δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία. Προφανώς ξέχασε ότι με τα μνημονιακά μέτρα του μισθοί και συντάξεις συμπιέστηκαν σε επίπεδο... φιλοδωρήματος!

Ο ΣΕΒ, στην εβδομαδιαία οικονομική ανάλυσή του, σχολίασε ότι «η διανομή κοινωνικού μερίσματος, στην πλάτη της ιδιωτικής οικονομίας και χωρίς πρόβλεψη για κάποια φορολογική ελάφρυνση της μισθωτής εργασίας ή των επιχειρήσεων, τείνει να αντιστρατεύεται την επιδιωκόμενη και αναγκαία δυναμική ανάπτυξη». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η αναδιανομή προς τις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις έχει νόημα όταν παράγεται νέος πλούτος και όχι μέσω υπερφορολόγησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα