Θαύμα, θαύμα! Συζήτηση-εξπρές στο ΣτΕ για το «πόθεν έσχες» των δικαστών

Θαύμα, θαύμα! Συζήτηση-εξπρές στο ΣτΕ για το «πόθεν έσχες» των δικαστών23.11.2017Παρασκήνιο

Οι δικαστές «φρόντισαν» για τις προσφυγές τους στο ΣτΕ • Ο,τι οι πολίτες καταφέρνουν σε πέντε έτη εκείνοι το πετυχαίνουν σε έναν μήνα!

Προσδιορισμό-εξπρές πέτυχαν οι δικαστές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις προσφυγές τους σχετικά με το «πόθεν έσχες». Την ώρα που τα πινάκια των δικαστηρίων «γονατίζουν» και ο μέσος χρόνος αναμονής για τον προσδιορισμό μιας υπόθεσης, όσο σοβαρή κι αν είναι αυτή, εκτιμάται ότι μπορεί να «αγγίξει»

και τα πέντε χρόνια, το... καυτό θέμα του «πόθεν έσχες» των δικαστών θα συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Περίπου έναν μήνα μετά τις αιτήσεις που κατέθεσαν έξι δικαστικές ενώσεις, ορίστηκε εμβόλιμη συνεδρίαση στην Ολομέλεια, η οποία καλείται να αποφανθεί σχετικά με τη νομιμότητα ή μη της νέας υπουργικής απόφασης για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις «πόθεν έσχες». Το θέμα είχε φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση κυβέρνηση και δικαστές, οι οποίοι με τις προσφυγές τους «πάγωσαν» την υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης για τα έτη 2015 και 2016. «Κάποιοι κάτι θέλουν να κρύψουν» είχε σχολιάσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, την ώρα που με ανακοίνωσή τους δικαστές και εισαγγελείς δήλωναν αποφασισμένοι να μην απεμπολήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, πριν από περίπου έναν μήνα και μόλις λίγες ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής «πόθεν έσχες», έκρινε αντισυνταγματική και ακύρωσε την υπουργική απόφαση που καθόριζε το περιεχόμενο και τις προϋποθέσεις υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης. Ακολούθησε νέα υπουργική απόφαση, σε βάρος της οποίας στρέφονται τώρα οι δικαστικές ενώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα