ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμό ανασχηματισμού!

ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμό ανασχηματισμού!18.01.2018ΣΥΡΙΖΑ

Εντονες ζυμώσεις λόγω Σκοπιανού, Καμμένου και της ομάδας «53+»

Σε εσωκομματικούς ρυθμούς κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή και το Σάββατο.

Χθες συνεδρίασε προπαρασκευαστικά υπό τον Αλέξη Τσίπρα

η Πολιτική Γραμματεία, στη σκιά των εξελίξεων με την ονομασία της ΠΓΔΜ. Ο κ. Τσίπρας στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις του πολιτικού συστήματος στο εθνικό θέμα, με μέλη του οργάνου να σημειώνουν από την πλευρά τους ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οι εθνικιστικές κορόνες.

Η συγκεκριμένη αναφορά ερμηνεύεται ως αιχμή από την πλευρά της Κουμουνδούρου στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο και στις «κόκκινες γραμμές» που θέτει στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, αποκλείοντας κάθε χρήση του όρου «Μακεδονία».

Το Σκοπιανό θα βρεθεί ψηλά στη διήμερη συνεδρίαση της Κ.Ε., την πρώτη μετά το καλοκαίρι, που αποκτά ειδική σημασία σε αυτή τη συγκυρία, καθώς γίνεται ενώ επίκειται ανασχηματισμός. Οι «53+» εδώ και καιρό πιέζουν ασφυκτικά τον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου στο νέο κυβερνητικό σχήμα να μπουν στελέχη της συγκεκριμένης κομματικής τάσης.

Οι πιέσεις αυτές εκφράζονται συνήθως με τη μορφή ιδεολογικών αποστάσεων σε κεντρικά πολιτικά θέματα - λόγου χάρη, η νομοθετική ενίσχυση των ευάλωτων δανειοληπτών από τις εκπλειστηριάσεις ακινήτων πρώτης κατοικίας ή η διάταξη για τις απεργίες και οι χειρισμοί στο Προσφυγικό.

Αλλωστε, μετά την αποπομπή του Νίκου Φίλη, καθώς και του Νίκου Ξυδάκη από την κυβέρνηση, αποτελεί βασική επιδίωξη των «53+» να αποκτήσουν πρόσβαση και λόγο στη χάραξη των πολιτικών με δικά τους στελέχη στα κέντρα λήψης αποφάσεων του Μαξίμου. Οι «53+» επικαλούνται την «επόμενη ημέρα» μετά τον Αύγουστο και τη θεωρητική έξοδο από τα Μνημόνια για να θέσουν στον Αλέξη Τσίπρα μια σειρά από προτάσεις, ζητώντας παράλληλα την απομάκρυνση υπουργών που, κατά τη γνώμη τους, δεν τα πήγαν καλά, όπως ο Γιάννης Μουζάλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα