Συνάντηση (ξαφνικά) Καραμανλή με Μητσοτάκη!

Συνάντηση (ξαφνικά) Καραμανλή με Μητσοτάκη!07.12.2017Πρόσωπα

Τετ α τετ μίας ώρας των δύο ανδρών με επίκεντρο την πορεία προς το συνέδριο

Μία ώρα κράτησε το τετ α τετ του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με επίκεντρο την πορεία του κόμματος στο συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 16 και τις 17 Δεκεμβρίου.

Στόχος της συνάντησης ήταν να αρθούν οι παρεξηγήσεις, καθώς από την Παναγή Κυριακού εκφράζονται αρκετές επιφυλάξεις για πρόσωπα που έχουν προσκληθεί να μιλήσουν. Χαρακτηριστικός

είναι ο σκεπτικισμός για την παρουσία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη στο συνέδριο, καθώς αμφότεροι είναι από τους εμμονικούς υβριστές της διακυβέρνησης Καραμανλή.

Ακόμη ένα στοιχείο που προκαλεί εντάσεις σε βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. είναι το έντονο... φλερτ με το νέο ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζεται να θεωρεί δεδομένο τον ρόλο του σε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ανεβάζοντας μάλιστα τις απαιτήσεις του.

Προϋπόθεση

Δεν είναι τυχαίο ότι στελέχη του φέρεται ότι θέτουν από τώρα ως προϋπόθεση συνεργασίας τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας! Ολες αυτές οι πληροφορίες έχουν φτάσει στην Παναγή Κυριακού και σίγουρα το κλίμα δεν είναι καλό.
Από την άλλη, ο Κώστας Καραμανλής κόβει κάθε κουβέντα για διαρροή, καθώς δεν θέλει να δώσει καμία αφορμή για σχόλια και παρερμηνείες ότι υπονομεύει την ηγεσία.

«Δεν το έκανε στον Σαμαρά, δεν θα το κάνει ούτε στον Κυριάκο» είναι το μήνυμα που μεταφέρεται, ενώ τονίζεται ότι για τον πρώην πρωθυπουργό η παράταξη είναι πάνω από πρόσωπα.
Στη συνάντηση έγινε, πάντως, ανάλυση των επόμενων βημάτων της Ν.Δ. και υπήρξε δέσμευση για καλύτερους διαύλους επικοινωνίας, ώστε να μην υπάρχουν σύννεφα και σκιές.

Για Γερμανία

Στο τραπέζι τέθηκαν επίσης οι εξελίξεις στη Γερμανία αλλά και η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα. Αναφορά έγινε και στην απόφαση του κ. Μητσοτάκη να μη λάβουν πολιτικά αξιώματα συγγενείς του, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. να ενημερώνει τον πρώην πρωθυπουργό ότι την απόφασή του τη γνώριζε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ συζητήθηκαν τα τελευταία αποτελέσματα σε μεγάλους συλλόγους (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, επιμελητήρια κ.λπ.).
Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να συναντηθεί και με τον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μακάριος Λαζαρίδης: Στο συνέδριο ο Κυριάκος θα αναπτύξει το όραμά του για την Ελλάδα

Την επισήμανση ότι «στο προσεχές συνέδριο της Ν.Δ., στις 16-17 Δεκεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το όραμά του για την Ελλάδα που θέλουμε και αξίζουν οι Ελληνες πολίτες» έκανε ο Μακάριος Λαζαρίδης (φωτό), σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Αυτό, όπως είπε, «περιλαμβάνει τη μείωση φορολογικών συντελεστών και σταθερό φορολογικό σύστημα, την άρση των ρυθμιστικών, των χωροταξικών και των άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων για την υλοποίηση επενδύσεων, την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και την επιστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης».

Για το μήνυμα των θεσμών προς την κυβέρνηση «ξεχάστε την καθαρή έξοδο», ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε: «Δεν χρειαζόταν να μας το πουν οι θεσμοί. Το έχει πει εδώ και πολύ καιρό ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος με μέτρα 5,1 δισ. ευρώ το 2018 και το 2019, με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2023 και διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060».

Keywords
Τυχαία Θέματα