Στο σκαμνί το ζεύγος Μαρτίνη!

Στο σκαμνί το ζεύγος Μαρτίνη!24.11.2017Δικαστικά

Σε δίκη με τον επιχειρηματία Κάμπη για μίζα 3.100.000 μάρκων στο σκάνδαλο με τη γερμανική Hospitalia

Ρεπορτάζ
Μαρία Ζαχαροπούλου

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων «έδειξε» το Συμβούλιο Εφετών στον πρώην πρόεδρο του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέα Μαρτίνη (φωτό) για μίζα εκατομμυρίων μάρκων, που φέρεται ότι διακινήθηκε από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International GmbH

προκειμένου να της ανατεθεί η προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Δίπλα στον άλλοτε πανίσχυρο άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» θα καθίσουν η σύζυγός του Γεωργία και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών Σταυρούλας Στεφανάτου, παραπέμπει σε δίκη με το υπ’ αριθμόν 2190/2017 βούλευμά του τους τρεις κατηγορουμένους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, από κοινού και μη, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Η υπόθεση αφορά μίζα ύψους 3.100.000 μάρκων, που, σύμφωνα με την κατηγορία, καταβλήθηκε με σκοπό η γερμανική εταιρία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο Ανδρέας Μαρτίνης φέρεται ότι έπεισε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να ανάψουν το πράσινο φως ώστε να αναλάβει η γερμανική εταιρία την προμήθεια, παρότι η προσφορά της δεν ήταν η χαμηλότερη. Μέρος των επίμαχων χρημάτων που εμφανίζονται ότι έλαβε το ζευγάρι χρησιμοποιήθηκε, σύμφωνα με την κατηγορία, για την αγορά ακινήτου δίπλα στο νοσοκομείο. Παράλληλα, ο Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγός του φέρεται ότι, στην προσπάθειά τους να εξαφανίσουν τα ίχνη του μαύρου χρήματος, χρησιμοποίησαν μια πολυδαίδαλη διαδρομή, από έμβασμα σε έμβασμα και από λογαριασμό σε λογαριασμό.

Το ζεύγος Μαρτίνη από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, υποστηρίζοντας ότι η προέλευση των χρημάτων είναι νόμιμη. Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Ανδρέας Μαρτίνης, μετά την απολογία του, είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, αλλά αποφυλακίστηκε, πριν από λίγο καιρό, για λόγους υγείας. Η σύζυγός του είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Keywords
Τυχαία Θέματα