ΣΕΚΑΠ: Αγωνία για 200 εργαζομένους

ΣΕΚΑΠ: Αγωνία για 200 εργαζομένους28.12.2017Πρόσωπα

Κρίσιμη η αυριανή απόφαση του Εφετείου Κομοτηνής επί της αίτησης αναστολής για το πρόστιμο των 38.000.000 ευρώ

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι περίπου 200 εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, υπό τη σκιά των ραγδαίων και ιδιαίτερα αρνητικών εξελίξεων για την εταιρία, που την οδηγούν σε διαδικασίες αναγκαστικής

πτώχευσης.

Μετά την ανακοίνωση της καπνοβιομηχανίας ότι συγκαλεί για σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, ώστε να συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έπειτα από το «μπλόκο» του Τελωνείου Ξάνθης στη διανομή των προϊόντων της στην εσωτερική αγορά, αλλά και την επικύρωση του προστίμου των 38.000.000 ευρώ από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, οι εργαζόμενοι βρίσκονται υπ' ατμόν, αφού η ΣΕΚΑΠ ρίχνει πλέον στο τραπέζι την αναγκαστική πτώχευση. «Ολες οι τελευταίες ημέρες είναι μαύρες για εμάς. Ελπίζουμε μόνο να μην κάνουμε μαύρη Πρωτοχρονιά» λέει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων της ΣΕΚΑΠ Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα θα κριθούν αύριο, οπότε το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής θα κληθεί να αποφασίσει επί της αίτησης αναστολής που κατέθεσε η εταιρία για την εκτελεστέα απόφαση όσον αφορά το πρόστιμο. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν μαζική κινητοποίηση στην Κομοτηνή, όπου θα φτάσουν αύριο το πρωί με λεωφορεία από την Ξάνθη.

Χθες, όπως και όλες τις προηγούμενες μέρες, τα δύο σωματεία εργαζομένων είχαν συζητήσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με τοπικούς φορείς, ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο.
«Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Το πρόστιμο είναι άδικο. Είναι σαν να έχω αγοράσει ένα αυτοκίνητο, να έχω περάσει με κόκκινο, να το πουλάω σε κάποιον άλλον και ο νέος αγοραστής να πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο για την παράβαση» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γαβριηλίδης, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως οι εργαζόμενοι θα παλέψουν μέχρι τέλους και δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια.

«Το ότι στην εταιρία ετοιμάζονται να ξεκινήσουν διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης μας ανησυχεί πολύ» τονίζει, σημειώνοντας μάλιστα ότι τελικά η τροπολογία, για την οποία όλοι έλεγαν πριν από λίγο καιρό ότι ευνοεί τη ΣΕΚΑΠ και είναι φωτογραφική, μόνο την εταιρία του Ιβάν Σαββίδη δεν αφορούσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα