Σχολείο με ποντίκια στη Θεσσαλονίκη

Σχολείο με ποντίκια στη Θεσσαλονίκη23.01.2018Παιδεία

Στον εισαγγελέα οι γονείς του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, όπου, παρά τα 14 κρούσματα λεπτοσπείρωσης, ακόμα δεν έχει γίνει σωστή απολύμανση

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Μπορεί να έχουν περάσει δύο ολόκληρες εβδομάδες από την ημέρα που τα σχολεία άνοιξαν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως στο 2ο Εργαστήριο Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στην Πυλαία

τα παιδιά δεν επέστρεψαν στα θρανία. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης που εκδηλώθηκαν σε 14 άτομα (δάσκαλοι και μαθητές) εξαιτίας της παρουσίας ποντικιών από τον περασμένο Νοέμβριο. Για το θέμα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, στο οποίο φοιτούν παιδιά με αναπηρία και ειδικές ανάγκες, προχώρησε σε καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με τον Λάμπρο Τσόγκα να ζητά τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τον καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών.

Οι γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο γιατί φοβούνται. Μόλις δύο από τους συνολικά 41 μαθητές παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προχώρησε σε κινητοποίηση ζητώντας από τις Αρχές να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. «Να κάνουν σωστά την απολύμανση και εάν δεν μπορεί να καθαριστεί το σχολείο, να γίνει μεταστέγασή του. Φοβόμαστε να τα στείλουμε ξανά στο σχολείο» σημειώνει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Χαριτίδου.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου Βαρβάρα Χαραλαμπίδου, όλα άρχισαν όταν τον Νοέμβριο εντοπίστηκε νεκρό ποντίκι. Η ίδια ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές και τον δήμο. «Εγινε συστηματικός και σχολαστικός καθαρισμός κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων» αναφέρει. Οπως τονίζει, στις 9 και τις 10 Ιανουαρίου οι δάσκαλοι βρήκαν νέα περιττώματα ποντικιών. Ακολούθησαν επιπλέον απολυμάνσεις και καθαρισμοί. Θορυβημένοι οι 26 δάσκαλοι, οι τρεις εργαζόμενοι και ορισμένοι από τους μαθητές προχώρησαν σε εξετάσεις. Βεβαιώθηκαν 14 κρούσματα λεπτοσπείρωσης. «Ανησυχούμε για την υγεία μας» δηλώνει η κυρία Χαραλαμπίδου.

Ο δήμαρχος της περιοχής Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ισχυρίζεται πως «μόλις μας έγιναν γνωστά τα περιστατικά, δράσαμε απευθείας. Εγιναν οι απαραίτητες απολυμάνσεις και καθαρισμοί και μας δόθηκαν σχετικές πιστοποιήσεις. Περιμένουμε κι εμείς τα πορίσματα των ειδικών».
Το σχολείο επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο ο γ.γ. Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος. Οπως είπε, θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για τον καθαρισμό του κτιρίου. «Το ζήτημα θα λυθεί» λέει ο Παναγιώτης Ανανιάδης, περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα