Σάλος για γονείς «τέρατα» αλλά και τον εισαγγελέα

Σάλος για γονείς «τέρατα» αλλά και τον εισαγγελέα20.11.2017Ρεπορτάζ

Συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κακοποίηση τεσσάρων ανηλίκων, στα Χανιά, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι

Aίσθηση στην τοπική κοινωνία των Χανίων προκαλούν οι αποκαλύψεις μιας απίστευτης υπόθεσης ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα τέσσερα ανήλικα παιδιά. Δυστυχώς δεν είναι η μοναδική περίπτωση, καθώς τα τελευταία χρόνια αυτού του είδους τα περιστατικά αυξάνονται με μεγάλη συχνότητα.

Κατηγορούμενο για την υπόθεση είναι ένα ζευγάρι που συζούσε και που φέρεται ότι ξυλοκοπούσε επί τουλάχιστον έναν χρόνο τα ανήλικα παιδιά του.
Ο άντρας, 42 ετών, και η γυναίκα, 33 ετών, κατηγορούνται ότι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία, κυρίως στα τρία παιδιά της γυναίκας από προηγούμενο γάμο, ηλικιών τριών, πέντε και εννέα ετών, αλλά και σε βάρος του παιδιού του άντρα, επίσης από προηγούμενο γάμο, ηλικίας 14 ετών.

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές Αρχές και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ενδοοικογενειακή βία.

Αυτά που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, είναι το σκεπτικό και η απόφαση του εισαγγελέα, καθώς, παρά τη βαρύτητα του κατηγορητηρίου και το νομικό πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις, ο εισαγγελικός λειτουργός διέταξε οι δύο κατηγορούμενοι να αφεθούν ελεύθεροι, να κινηθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν οι συνθήκες των καταγγελλόμενων περιστατικών, χωρίς όμως να προβεί στην ανάθεση της επιμέλειας των παιδιών σε άλλους συγγενείς ή στην Πρόνοια.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης στα Χανιά, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά, φερόμενα ως θύματα ενδοοικογενειακής βίας, είχαν ήδη παραληφθεί από συγγενείς, από τη Δικαιοσύνη δεν ανατέθηκε η επιμέλειά τους έως την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης και έτσι είναι άγνωστη η τύχη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα