Παπαγγελόπουλος: Υπήρχε σύστημα προστασίας επωνύμων

Παπαγγελόπουλος: Υπήρχε σύστημα προστασίας επωνύμων13.01.2018Πρόσωπα

Για φίλους και... εχθρούς, πολιτική, Δικαιοσύνη αλλά και διαπλοκή μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (φωτό) σε μια συνέντευξη «ποταμό» στον Alpha 98,9 και στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου.

Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση, ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε στη φιλική σχέση του τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τους Κώστα Καραμανλή και Αλέξη

Τσίπρα.

«Εχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Είναι πατριώτες, καλοί άνθρωποι, είναι ανθρώπινοι και κυρίως δεν τους κρατάει κανείς» είπε, ενώ υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της συντρόφου του πρωθυπουργού να εκφράζει τις απόψεις της ως πολίτης. «Η κυρία Μπαζιάνα βιώνει καθημερινά τις αγωνίες και τους αγώνες του συντρόφου της. Προσωπικά θεωρώ ότι είπε πολύ λίγα. Η δική μου η σύζυγος, η Ελένη, μολονότι λέει πολύ λιγότερα από την Μπέτυ, θα έλεγε πολύ περισσότερα και μάλιστα άκομψα» τόνισε. Παράλληλα, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Τσε Γκεβάρα: «Θαυμάζω την επιλογή του να μην υποκύψει στα θέλγητρα της εξουσίας».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προανήγγειλε αύξηση οργανικών θέσεων, κατάρρευση των μύθων μέσα στη νέα χρόνια και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, με αιχμή την ίδρυση ενός νέου, ευέλικτου και αποτελεσματικού ελεγκτικού μηχανισμού που θα υπάγεται αποκλειστικά στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός σε ενδεχόμενες διορθώσεις που θα κριθούν απαραίτητες από τους δικαστικούς και τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

«Η ζωή μας πρέπει να είναι μια διαρκής επανάσταση, γιατί αλλιώς είναι ένα τέλμα και τότε μαζεύονται μικρόβια, κουνούπια... Τη βιώσαμε τη σήψη τόσα χρόνια στην Ελλάδα» είπε με νόημα, συμπληρώνοντας: «Υπήρχε ένα πλέγμα προστασίας που κάλυπτε μέχρι πρότινος συγκεκριμένους κατηγορουμένους και είχε υφανθεί με περισσή δεξιοτεχνία από το φαύλο παλιό πολιτικό σύστημα και τους υπηρέτες του στα ΜΜΕ».

Κουρέλια

«Αυτό το σύστημα προστασίας των επωνύμων δεν αντέχει πια και ήδη έχει μετατραπεί σε κουρέλια. Ολα έχουν ημερομηνία λήξεως. Το παλλαϊκό αίτημα για εξυγίανση με πρωτοπόρους εισαγγελείς που έχουν τις ικανότητες και το θάρρος θα αποδώσει σοδειά, και η σοδειά θα είναι εντυπωσιακή» είπε, ενώ, απαντώντας για τις έρευνες που χειρίζεται η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς και το ενδεχόμενο να αγγίξουν πολιτικά πρόσωπα, επεσήμανε: «Μόνη της θα φτάσει ως το τέλος. Είμαι κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Θα μπορούσα να πω και υπέρ της κατάργησης των φυλακών. Ομως, υπήρξε εποχή που κάποιοι έκαναν όργια».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε και στις αιτιάσεις περί προσπάθειας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. «Είναι πολλοί αυτοί που επιθυμούν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη. Εναπόκειται στους ίδιους τους λειτουργούς της να προστατεύουν και τη Δικαιοσύνη και τους ίδιους τους εαυτούς τους» υπογράμμισε. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως πολλές φορές ο ίδιος στοχοποιήθηκε και έγινε σάκος του μποξ «δείχνοντας» την περίοδο της θητείας του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, οπότε άρχισαν έρευνες για σημαντικές υποθέσεις. «Είμαι υπερήφανος που υπήρξα εισαγγελέας. Εκεί πέρασα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Η κριτική, λοιπόν, που ασκώ καμιά φορά στους παλιούς μου συναδέλφους είναι καλοπροαίρετη και γίνεται γιατί από αυτούς που αγαπάς έχεις απαιτήσεις» είπε και εξέφρασε την άποψη πως θα ήταν χρήσιμο, πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους, να περνούν λίγες ημέρες στη φυλακή για να δουν από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν.

Μαρία Ζαχαροπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα