Ομηροι του ΚΚΕ και του Φίλη

Ομηροι του ΚΚΕ και του Φίλη06.12.2017Άρθρα

Μέγα φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε πίσω (άρον άρον) τη ρύθμιση για τις απεργίες

Φοβούνται τους «εργατοπατέρες» και αδυνατούν να νομοθετήσουν. Τα έσπασε το ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας

Η Θέση μας: ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε επίσης:

►Οι πραγματικοί πίνακες με τα οικογενειακά επιδόματα►Τράπεζες: Διαγραφές δανείων 8,2 δισ. €►«Παγωμένο» φιλί Κυριάκου - Ντόρας►«Βράζει» όλη η Θράκη για τον Ερντογάν!►Ιδού οι... εταίροι μας! Εξευτελιστικοί έλεγχοι στους Ελληνες και στο αεροδρόμιο Βρυξελλών►«Σερβική» σιωπή για την κόκα►Αδοξο φινάλε!

Γκάφα ολκής με την τροπολο γία για τις απεργίες

Την απέσυραν άρον άρον έπειτα από τις αντιδράσεις του ΚΚΕ και του αριστερού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ

Ομηρος του ΚΚΕ και του αριστερού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου πρωτοστατούν ο Νίκος Φίλης και άλλα πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη, παρουσιάζεται πλέον η κυβέρνηση μετά τη θεαματική αναδίπλωση στο ζήτημα της αλλαγής των προϋποθέσεων για κήρυξη απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να πάρει άρον άρον πίσω τη σχετική τροπολογία μεσάνυχτα και χωρίς να δώσει πειστικές εξηγήσεις -κίνηση που χαρακτηρίζεται και γκάφα ολκής- ήρθε ως αποτέλεσμα των ισχυρών πιέσεων που δέχθηκε από πλευράς Περισσού με τη γνωστή δύναμη που διαθέτει το ΚΚΕ στα συνδικάτα.

Κατηγορώ

Απολύτως ενδεικτικό του κλίματος ήταν και το δριμύτατο κατηγορώ που εξαπέλυσε χθες ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κάνει τη βρόμικη δουλειά για τους δανειστές».

Η κυβερνητική υποχώρηση προκαλεί σοβαρή αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε μια φάση κατά την οποία το πρωθυπουργικό περιβάλλον επιθυμούσε να δώσει θριαμβικό χρώμα στο διαφαινόμενο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, αναπτύσσοντας σε όλα τα επίπεδα το αριστερό success story.

Ο κ. Φίλης με παρέμβασή του αναφέρθηκε στο θέμα των απεργιών, λέγοντας ότι η αξιοπρεπής εργασία με δικαιώματα και συλλογική διαπραγμάτευση πρέπει να είναι στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος, αναγνωρίζοντας ότι στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων εξακολουθούν να υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες στριμώχνουν την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο ιδεολογικά.

«Για να γίνουν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις αποσύρθηκε η τροπολογία για τις απεργίες» δικαιολογήθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς στην ενημέρωση των κυβερνητικών συνταγμάτων, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει τη ρύθμιση, καθώς έχει προθεσμία να νομοθετήσει έως τις 10-12 Ιανουαρίου. Ο κ. Τζανακόπουλος απέφυγε να επεκταθεί περισσότερο στο θέμα, κάτι που φανερώνει τη σύγχυση και την αμηχανία που επικρατούν στην κυβέρνηση.

Ντου του ΠΑΜΕ στο υπ. Εργασίας και ένταση με χημικά στο Μαξίμου

Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκαν οι χθεσινές κινητοποιήσεις των μελών του ΠΑΜΕ. Οι συνδικαλιστές βγήκαν στους δρόμους αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τη λήψη απόφασης απεργίας από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, η οποία τελικά αποσύρθηκε.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν το μεσημέρι στη στοά όπου βρίσκεται η είσοδος του υπουργείου Εργασίας, σπάζοντας τα ρολά που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας, ενώ κατά την είσοδό τους αφαίρεσαν τα γράμματα πάνω από την είσοδο του υπουργείου. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν στο κτίριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι ένας αστυνομικός.

Τα «παρατράγουδα» συνεχίστηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου κατευθύνθηκαν οι συνδικαλιστές μετά το υπουργείο Εργασίας. Η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους διαδηλωτές, όταν αυτοί επιχείρησαν να κινηθούν προς τις κλούβες των ΜΑΤ. Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν και τα μέλη της ΑΔΕΔΥ, που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοραή.

Keywords
ομηροι, ΚΚΕ, ομηροι, συριζα, παμε, δικαιωμα, απεργια, ολκής, βουλη, success, απεργιες, ντου, διαδηλωσεις, ματ, ΑΔΕΔΥ, κινηση στους δρομους, τραπεζες, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, επιδοματα, νεα κυβερνηση, ογα επιδοματα, απεργια αδεδυ, υπουργειο εργασιας, αστυνομια, βημα, δουλεια, εργασια, θεμα, θρακη, το βημα, αμηχανια, αεροδρομιο, βρισκεται, δυναμη, δωσει, ενημερωση, κυβερνηση, κινηση, κτιριο, ληψη, μαξιμου, ματ, ολκής, παμε, πεδιο, περιβαλλον, πινακες, ρυθμισεις, ρυθμιση, σιωπη, φιλι, φιασκο, χημικα, χρωμα, δημητρης, δικαιωμα, δικαιωματα, επεισοδια, υπουργειο, κυριακου, success
Τυχαία Θέματα