Ο Σταύρος εξυμνεί και πάλι το ανούσιο

Ο Σταύρος εξυμνεί και πάλι το ανούσιο 04.01.2018Πρόσωπα

Παντελώς άστοχη ανάρτηση για τους στόχους πολιτικών ανά την υφήλιο

Ο Σταύρος Θεοδωράκης φαίνεται πως έχει βάλει στοίχημα τη νέα χρονιά να σπάσει το ρεκόρ... γραφικότητας! Δεν εξηγούνται αλλιώς αυτά που έγραψε σε μία από τις πρώτες αναρτήσεις που έκανε στο facebook το νέο έτος ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αναφέρει, λοιπόν, ότι «ο κόσμος έχει στόχους, εμείς εδώ κυνηγάμε

την ουρά μας» και παραθέτει στη συνέχεια τους στόχους που έβαλαν για φέτος οκτώ ηγέτες του κόσμου. Εύλογα περιμένει κανείς να διαβάσει κάποιον μεγαλεπήβολο στόχο, κάποιο σοβαρό σχέδιο, κάτι τελοσπάντων που κάνουν στον υπόλοιπο κόσμο την ώρα που εμείς στην Ελλάδα «κυνηγάμε την ουρά μας».

Και τι βλέπει αντ' αυτού; Τον κ. Θεοδωράκη να εξυμνεί τη Δανία, όπου «η βασίλισσα Μαργαρίτα Β' ενθάρρυνε τους πολίτες “να δοκιμάσουν όλοι κάτι ανούσιο, που δεν έχει συγκεκριμένο νόημα”», γιατί, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, «αξία έχουν οι εμπειρίες που εμπνέουν τη φαντασία»! Αυτός ήταν, λοιπόν, ο στόχος που θα έπρεπε κανονικά να επιδιώκουμε, να κάνουμε «κάτι ανούσιο»...

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης γράφει στην ίδια ανάρτηση πως στην Ινδία «ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι πρότεινε να δημιουργηθεί στο Κοινοβούλιο μία θέση για πολίτες 18 έως 25 ετών από κάθε διαμέρισμα της Ινδίας». Η πραγματικότητα είναι πως ο Ινδός πρωθυπουργός πρότεινε να γίνει ένα «εικονικό Κοινοβούλιο» (κάτι σαν τη δική μας Βουλή των Εφήβων) σε κάθε διαμέρισμα της χώρας του, όπου θα συμμετέχουν νέοι 18-25 ετών. Καμία σχέση δηλαδή!

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Ο κ. Θεοδωράκης συμπεριέλαβε στα πρότυπά του και τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, που, όπως έγραψε, «ζήτησε να βάλουμε στόχο την εξάλειψη της φτώχειας μέχρι το 2020». Τι σημαίνει αυτό; Να μη βγάζει κανείς λιγότερο από 4 ευρώ την εβδομάδα - τόσο είναι το επίσημο όριο της φτώχειας στην Κίνα!

Υστερα από όλα αυτά, πρέπει να μην απορεί ο αρχηγός του Ποταμιού, που ξεκίνησε να γίνει πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και τελικά το μόνο που πέτυχε ήταν να κάνει το κόμμα του μια συνιστώσα στο νέο ΠΑΣΟΚ (βλ. Κίνημα Αλλαγής) της Φώφης Γεννηματά.

Keywords
Τυχαία Θέματα