Ο Καμμένος στήριξε το «Βαρντάρσκα» με χάρτη του 1937

Ο Καμμένος στήριξε το «Βαρντάρσκα» με χάρτη του 193717.01.2018Πρόσωπα

Την πρόταση να ονομαστούν τα Σκόπια «Βαρντάρσκα» επανέλαβε χθες ο Πάνος Καμμένος, δείχνοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο πως δεν πρόκειται να συναινέσει στον όρο «Μακεδονία».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

και υπουργός Εθνικής Αμυνας ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter έναν χάρτη, ο οποίος, όπως έγραψε στη λεζάντα, είναι «ο επίσημος χάρτης της Γιουγκοσλαβίας του 1937» και σε αυτόν απεικονίζονται τα Σκόπια ως «Βαρντάρσκα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καμμένος αναφέρει αυτό το όνομα και εκτιμάται πως στέλνει τροχιοδεικτικά πυρά παρότι εκφράζει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών. Πρώτη φορά είχε αναφέρει το «Βαρντάρσκα» σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας λίγες ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά και τελευταία στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝ.ΕΛ.



«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο “Μακεδονία”» είχε πει ο Πάνος Καμμένος, για να προσθέσει: «Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως “Βαρντάρσκα”, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο “Μακεδονία” και τους οποίους αποδεχόμαστε. Ούτε new (νέα) ούτε upper (άνω) Μακεδονία».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας την περασμένη Κυριακή με άρθρο του στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ζήτησε δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην Ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της Ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» τόνιζε.

Keywords
Τυχαία Θέματα