Ο Μπάμπης Στόκας δεν ξεχνά τη Θεσσαλονίκη!

Ο Μπάμπης Στόκας δεν ξεχνά τη Θεσσαλονίκη!05.01.2018Πρόσωπα

Ο Μπάμπης Στόκας επιστρέφει για ακόμα μία βραδιά στο Club του Μύλου, με γνωστές επιτυχίες και τη Βίκυ Καρατζόγλου

Από την
Ελένη Σκάρπου

Την επισκέπτεται συχνά για να μοιραστεί μελωδίες, επιβεβαιώνοντας ότι δεν ξεχνά ποτέ τη Θεσσαλονίκη. Συνδιαλέγεται με πολλούς καλλιτέχνες επί σκηνής και ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο

εκ των έσω στίχους για τις ψυχές μας. Ο Μπάμπης Στόκας μάς καθηλώνει ακόμα μία βραδιά στο Club του Μύλου, απόψε Παρασκευή 5 Ιανουαρίου. Λίγο μετά τις 21.30 συναντά στη σκηνή τη Βίκυ Καρατζόγλου για να μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βασισμένο τόσο στην πολύχρονη μουσική διαδρομή του όσο και σε κομμάτια απ' όλους τους χώρους της ελληνικής μουσικής που έγραψαν ιστορία.

Με μπαλάντες και λαϊκά, με τρυφερότητα και δυναμισμό, με ερμηνείες και συναίσθημα, η ατμόσφαιρα θα είναι κεφάτη, νοσταλγική, απογειωτική. Ο ίδιος μιλά για αυτή τη χρονική στιγμή της ζωής του, που τον θέλει να ταξιδεύει στην Ελλάδα και να εμφανίζεται ανάμεσα σε φίλους. «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που αγαπώ, όπου έχω φίλους, που μου αρέσει να την περπατάω, όπου πάντα περνάω καλά. Ηρθα εδώ για πρώτη φορά το 1990 και, αν και τα πράγματα αλλάζουν, παραμένει αγνή, με μια ζεστασιά που εμένα μου αρέσει. Δεν είναι απόκοσμη και απόμακρη, όπως η Αθήνα. Απόψε θα ακούσετε τραγούδια από τη δισκογραφία μου και από εκείνη με τους Πυξ Λαξ, αλλά και τραγούδια φίλων. Αυτές οι βραδιές είναι παρεΐστικες και πιο έντονες ερμηνευτικά για μένα» αναφέρει ο Μπάμπης Στόκας, που ξεκίνησε αυτές τις μουσικές νύχτες από την Κοζάνη την προηγούμενη εβδομάδα και σκοπεύει να οργώσει όλη τη βόρεια Ελλάδα αμέσως μετά την εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη.

«Με γεμίζει»

«Εχω ιδιαίτερη αγάπη προς τη βόρεια Ελλάδα και οι άνθρωποι εδώ μ' αγαπούν πολύ. Θα πάμε Δράμα, Νάουσα, Βέροια, Αλεξανδρούπολη, και όχι μόνο, και μέχρι το Πάσχα θα έχουμε επισκεφτεί και την κεντρική Ελλάδα. Με γεμίζει αυτό το ταξίδι, μου αρέσει να ξεφεύγω. Δεν είμαι παιδί της μεγαλούπολης. Θέλω να βλέπω φίλους στην επαρχία που έχω να δω καιρό. Δεν είναι όπως κάποτε, με τους Πυξ Λαξ. Τότε, το πρόγραμμα ήταν βαρύ. Εμενα σπίτι μου μόνο 80 ημέρες τον χρόνο. Τώρα, τα πράγματα είναι πιο ήσυχα, είναι και οι εποχές δύσκολες, είναι και ο κόσμος ζορισμένος» επισημαίνει και δεν μπορεί να αγνοήσει τις καθημερινές συνθήκες. «Είναι υποχρέωση της τέχνης να είναι παρατηρητής της πραγματικότητας και όλων όσα συμβαίνουν γύρω μας. Προσωπικά, με φρενάρει όλο αυτό ως άνθρωπο, αλλά από την άλλη με γκαζώνει στις συζητήσεις που κάνω με φίλους και ψάχνουμε, όπως όλοι, να βρούμε λύσεις» τονίζει και δεν το βάζει κάτω. Με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τους Πυξ Λαξ μπαίνουν τον Φεβρουάριο στο στούντιο για έναν επετειακό δίσκο για τα 30 χρόνια τους.

«Οι Πυξ Λαξ ξεκίνησαν από πλάκα»

«Ξεκίνησε από πλάκα. Είπαμε “μπορούμε να ξαναγράψουμε, μπορεί να βγει κάτι πλέον;”. Αλλωστε, οι Πυξ Λαξ ήταν πάντα μια ομάδα πολύ δημιουργική. Ο ένας άρχιζε και ο άλλος συμπλήρωνε. Δεν πηγαίναμε για τα super hits, αλλά για να περάσουμε καλά. Το καλοκαίρι θα κάνουμε πολλές συναυλίες στις μεγάλες πόλεις, με φθηνό εισιτήριο για τον κόσμο. Εχουμε πει ότι, όσο αντέχουμε, ανά δέκα χρόνια θα κάνουμε αυτό το πράγμα. Το κενό του Μάνου είναι σημαντικό, αλλά σίγουρα θα ήθελε κι αυτός να ενώνεται η ομάδα κάθε τόσο. Δεν ξαναβρισκόμαστε για να συνεχίσουμε κάτι, αλλά για να γουστάρει ο κόσμος, για να γίνει μια γιορτή με τα παλιά τραγούδια μας και μετά καθένας θα ξαναπάρει τον δρόμο του» εξομολογείται ο Μπάμπης Στόκας, που εμπνέεται πλέον από το συναισθηματικό ζόρι των ανθρώπων. «Αυτό που με απασχολεί είναι ότι ο κόσμος ζορίζεται συναισθηματικά. Αυτό είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και επαγγελματικά. Αν έχεις μια καλή προσωπική ζωή, λειτουργείς πιο σωστά» καταλήγει ο γνωστός ερμηνευτής. Ο δίσκος που έρχεται, λοιπόν, ασχολείται με τον έρωτα, με την αγάπη που έχει δύο πλευρές, της οποίας ο ρομαντισμός έχει φύγει κάπως. «Θα τη δεις την αγάπη καθώς χορεύει, θα τη δεις καθώς θα σου κάνει κακό»...

Keywords
Τυχαία Θέματα