«Καμικάζι» στη θεία λειτουργία

«Καμικάζι» στη θεία λειτουργία18.12.2017Ειδήσεις

Αιματοκύλισε χριστιανικό ναό στο Πακιστάν το ISIS λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, σκοτώνοντας οκτώ και τραυματίζοντας 45

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν χθες όταν δύο καμικάζι πραγματοποίησαν επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική εκκλησία στην πόλη Κέτα του νοτιοδυτικού Πακιστάν, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που αιματοκύλισε την τοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών Bethlem Memorial, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κυριακάτικη λειτουργία.

Ο Αμπντούλ Ραζάκ Σέμα, ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας στην Κέτα, πρωτεύουσα της ιδιαίτερα ασταθούς επαρχίας Μπαλουτσιστάν, διευκρίνισε ότι οι δύο βομβιστές φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των πιστών μέσα στην εκκλησία. Τον τραγικό απολογισμό επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Μπαλουτσιστάν, Σαρφράζ Μπούγκτι, ενώ, όπως ο ίδιος είπε, οι φρουροί ασφαλείας της αστυνομίας αντάλλαξαν πυρά με τους δράστες, καταφέρνοντας να σκοτώσουν τον έναν από τους δύο, προτού προλάβει να μπει στον κυρίως ναό. Εντούτοις, ο δεύτερος κατάφερε να φτάσει στην κύρια είσοδο της εκκλησίας, όπου και ανατινάχθηκε.



«Υπήρχαν σχεδόν 400 άνθρωποι μέσα στην εκκλησία, αλλά οι δράστες δεν μπόρεσαν να μπουν στον κυρίως ναό» είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μοαζάμ Τζαχ, προσθέτοντας πως στην εκκλησία υπήρχαν φρουροί, γιατί όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό οι χριστιανικοί χώροι λατρείας αποτελούν στόχο εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως στον εν λόγω ναό περίπου 250 πιστοί παρακολουθούν τη λειτουργία κάθε Κυριακή, όμως τώρα, την περίοδο των Χριστουγέννων, στους ναούς προσέρχεται πολύ περισσότερος κόσμος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χριστιανικός πληθυσμός του Πακιστάν αντιπροσωπεύει το 1,6% στο σύνολο του πληθυσμού των 200.000.000 κατοίκων, που στην πλειονότητά τους είναι σουνίτες μουσουλμάνοι. Οι χριστιανοί καθώς και τα μέλη άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων γίνονται συχνά στόχοι απειλών και επιθέσεων, αφού η επαρχία Μπαλουτσιστάν, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν, ταλανίζεται από μια αυτονομιστική εξέγερση και έντονη ισλαμιστική βία.

Keywords
Τυχαία Θέματα