«Ηθελαν να βάλουν στην Ιεραρχία Σκοπιανό»

«Ηθελαν να βάλουν στην Ιεραρχία Σκοπιανό»17.01.2018Πρόσωπα

Αποκαλύψεις από τον Αγιο Σιατίστης

Αίσθηση προκαλούν οι δημόσιες αναφορές του μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλου για μια ευαίσθητη πτυχή του σκοπιανού ζητήματος.

Ο ιεράρχης που ποιμαίνει στην περιοχή της δυτικής Μακεδονίας μιλώντας στη «δημοκρατία» επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου κατήγγειλε πιέσεις και απειλές που έχει δεχθεί, κατά το παρελθόν, όταν τα ίχνη έρευνάς του τον οδήγησαν στην αποκάλυψη πως άνθρωπος που φέρεται ότι υποκινούνταν από εξωελλαδικά κέντρα ενδεχομένως λειτουργούσε ως

βραχίονας πολιτικής διείσδυσης των Σκοπίων στην Ελλάδα.

Απειλές

Ο κ. Παύλος δήλωσε στην εκπομπή «Focus Press» του ATLAS TV Κεντρικής Μακεδονίας: «Δεχόμαστε κι έχουμε δεχθεί ακόμη κι απειλές κι έχουμε και τις προειδοποιήσεις από επίσημες πλευρές ότι πρέπει να προσέχουμε» και συνέχισε λέγοντας: «Εδώ στην περιοχή μας (σ.σ.: στη δυτική Μακεδονία) είχαμε μία ιστορία… Η Εκκλησία μού ανέθεσε να κάνω μία έρευνα. Τελικά απεδείχθη ότι πρόκειται για μία “μακεδονική” ιστορία, γιατί η απόπειρα ήταν να μπει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας άνθρωπος των Σκοπίων.

Πρωταγωνίστησαν κάποιοι άνθρωποι εδώ στην περιοχή, που έκαναν μάλιστα αδυσώπητο πόλεμο σε συγκεκριμένο επίσκοπο, γιατί εκείνος είχε τον νου του και πρόσεχε, κι έβλεπε προς τα πού πηγαίνει η συγκεκριμένη ιστορία… Κι όταν κάποιοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν ρότα, μας είπαν ότι εδώ μέσα πρόκειται για σκοπιανή “ιστορία”. Και οι αρμόδιοι μάς είπαν ότι πρέπει να προσέχουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα