Ετσι σχεδίαζαν τη δολοφονία της Τερέζα Μέι

Ετσι σχεδίαζαν τη δολοφονία της Τερέζα Μέι 07.12.2017Πρόσωπα

Μπουρλότο στο σπίτι της Ντάουνινγκ Στριτ θα έβαζαν, με στόχο την εξόντωσή της! Την έσωσε η συνεργασία Scotland Yard - MI5

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Σχέδιο δολοφονίας της συντηρητικής πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, απετράπη τις προηγούμενες ημέρες από τις Αρχές, όπως μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News,

το οποίο δεν κατονόμασε την πηγή του.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της αστυνομίας, το σχέδιο προέβλεπε τη ρίψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού εντός της οικίας της πρωθυπουργού στην Ντάουνινγκ Στριτ, από την οποία θα προκαλούνταν χάος που θα εξυπηρετούσε την εισβολή ενόπλων προκειμένου να τη δολοφονήσουν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η έρευνα που οδήγησε στη ματαίωση του σχεδίου κράτησε πολλές εβδομάδες και σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της Scotland Yard, της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5 και της αστυνομίας των West Midlands.
Για την υπόθεση οδηγήθηκε την Τετάρτη ενώπιον του δικαστηρίου ένας 20χρονος, ο Νααϊμούρ Ραχμάν από το βόρειο Λονδίνο, κατηγορούμενος ότι προετοίμαζε πράξεις τρομοκρατίας.

Εκρηκτικός μηχανισμός

Ο εισαγγελέας Μαρκ Κάρολ είπε στο δικαστήριο ότι ο Ραχμάν σχεδίαζε να πυροδοτήσει έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της Ντάουνινγκ Στριτ, ώστε να μπορέσει να εισβάλει στη συνέχεια στο γραφείο της Μέι και να τη δολοφονήσει.

«Η δευτερεύουσα επίθεση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με γιλέκο με εκρηκτικά, σπρέι πιπεριού κι ένα μαχαίρι» είπε στο δικαστήριο. Οταν συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα ο Ραχμάν είχε στην κατοχή του δύο αδρανείς εκρηκτικούς μηχανισμούς και, σύμφωνα με το δικαστήριο, στόχος του ήταν «να επιτεθεί, να σκοτώσει και να προκαλέσει εκρήξεις».

Συγκατηγορούμενος του Ραχμάν και συνεργός του, κατά τις Αρχές, είναι ο 21 ετών Μοχάμεντ Ιμράν από το Μπέρμιγχαμ, για τον οποίο ο εισαγγελέας δήλωσε ότι εκκρεμούν εις βάρος του κατηγορίες στη Λιβύη πως είχε προσπαθήσει να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.
Οι δύο κατηγορούμενοι δεν δήλωσαν αν είναι αθώοι ή ένοχοι, έτσι θεωρήθηκε ότι δηλώνουν αθώοι.

Δεν υπήρξε αίτημα για εγγύηση και η προφυλάκισή τους θα συνεχιστεί κανονικά έως τις 20 Δεκεμβρίου, όταν θα εμφανιστούν αμφότεροι ενώπιον του κακουργιοδικείου του Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα