Εμβόλια και ιατρική βοήθεια στην Αλόννησο

Εμβόλια και ιατρική βοήθεια στην Αλόννησο06.11.2017Περιφέρεια

Από Pfizer και Ομάδα Αιγαίου

Στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας της με την Ομάδα Αιγαίου, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου, η Pfizer Hellas ήταν ο μεγάλος χορηγός της «Χειμερινής Αποστολής» στην Αλόννησο, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13 έως 15 Οκτωβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, η εταιρία

με δωρεά της κάλυψε τα λειτουργικά έξοδα της φετινής χειμερινής αποστολής της Ομάδας Αιγαίου, ενώ επιπλέον δώρισε 300 εμβόλια για την υλοποίηση προγράμματος εμβολιασμού κατοίκων της Αλοννήσου κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, οι εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, μεταξύ αυτών και γιατροί διάφορων ειδικοτήτων, προσέφεραν δωρεάν ιατρικές, αιματολογικές, βιοχημικές εξετάσεις σε ενήλικες και παιδιά, ενώ πραγματοποιήθηκαν ομιλία και βιωματικό σεμινάριο αυτοεξέτασης για τον καρκίνο του μαστού, καθώς και ενημερωτική ομιλία για τη σημασία της πρόληψης και τα οφέλη του εμβολιασμού ενηλίκων και παιδιών κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου.

Η επιλογή του νησιού των Β. Σποράδων βασίστηκε στα επανειλημμένα αιτήματα από τους τοπικούς φορείς προς την Ομάδα Αιγαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα