«Εφαγαν» τον νονό των νονών

«Εφαγαν» τον νονό των νονών18.01.2018Πρόσωπα

Εναν γεμιστήρα από καλάσνικοφ άδειασαν δύο δράστες πάνω στον Βασίλη Στεφανάκο

Εναν ολόκληρο γεμιστήρα από καλάσνικοφ άδειασαν οι δύο άγνωστοι δράστες που έστησαν καρτέρι θανάτου στον Βασίλη Στεφανάκο, τον πρώην βαρυποινίτη, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες το βράδυ στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, στο Χαϊδάρι.

Η φονική ενέδρα στήθηκε λίγα λεπτά μετά τις 19.00,

την ώρα που ο «νονός των νονών», όπως χαρακτηριζόταν από τις Αρχές, βρισκόταν στη θωρακισμένη μαύρη BMW του, έξω από το σπίτι του, κοντά στη μάντρα με επαγγελματικά αυτοκίνητα που διατηρούσε. Δύο άγνωστοι τον πλησίασαν με μια λευκή μηχανή μεγάλου κυβισμού τη στιγμή που είχε ανοικτή την πόρτα του οδηγού και τον γάζωσαν με το αυτόματο, ρίχνοντας 22 σφαίρες!

Οι 15 πάνω του

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 15 από αυτές έπληξαν καίρια τον Στεφανάκο. Οι δράστες είχαν πληροφορηθεί ότι η BMW είναι θωρακισμένη και ήξεραν ότι δεν θα κατάφερναν κάτι αν πυροβολούσαν τα τζάμια. Εως αργά χθες δεν είχε διευκρινιστεί αν άνοιξαν οι ίδιοι την πόρτα του ή περίμεναν να ανοίξει ο Στεφανάκος για να βγει.

Το σημείο γέμισε με κάλυκες. Οι δύο δράστες εξαφανίστηκαν αστραπιαία με την -πιθανότατα κλεμμένη- μοτοσικλέτα προς την κατεύθυνση του Ασπροπύργου, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τον «άρχοντα της νύχτας» να πέφτει αιμόφυρτος, χτυπημένος σε διάφορα σημεία του σώματός του από τις σφαίρες.

Στον τόπο της δολοφονίας έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά. Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικούς και κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ερεύνησε εξονυχιστικά τον χώρο, ψάχνοντας για στοιχεία. Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούσαν πλάνα από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο σχετικά με τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας. Πάντως, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε «ανοιχτούς λογαριασμούς» με πολλούς και επικίνδυνους ανθρώπους του υποκόσμου. Πάντως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η δολοφονία του να σχετίζεται με δραστηριότητές του το διάστημα μετά την αποφυλάκισή του, τον Αύγουστο του 2016.

Ο Στεφανάκος είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες το 2008 και άλλα 14,5 χρόνια για προστασίες, λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες εγκληματικές πράξεις το 2006 και αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε ποινή εννέα ετών.
Σημειώνεται ότι, εκτός των άλλων, κατηγορήθηκε ως ο άνθρωπος που οργάνωσε την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι με ελικόπτερο από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα