Δεύτερη «νάρκη» στο Ναυτικό

Δεύτερη «νάρκη» στο Ναυτικό30.11.2017Παρασκήνιο

Και νέα προσάραξη πολεμικού πλοίου (στον Σαρωνικό) μέσα στον ίδιο μήνα

Νέο περιστατικό με προσάραξη πλοίου πλήττει το γόητρο του Πολεμικού Ναυτικού και αναδεικνύει σοβαρές παραλείψεις στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας από το πλήρωμα, που δεν επιτρέπονται στον ένδοξο κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μετά τη φρεγάτα που προσάραξε και υπέστη σοβαρές ζημιές έξω από την Ψυτάλλεια,

σειρά είχε χθες ένα βοηθητικό σκάφος, που επιχείρησε να περάσει ανεπιτυχώς ανάμεσα από τα νησάκια Τσελεβίνια (βρίσκονται μεταξύ του Πόρου και της Υδρας).

Τα νερά στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι βαθιά, κάτι που όφειλε να γνωρίζει το πλήρωμα και να οδηγήσει το πλοίο αλιείας τορπιλών «Αραχθος» ανοιχτά των νησίδων. Τελικά προσάραξε στα αβαθή και υπέστη ζημιές.
Πόσο σοβαρές είναι αυτές θα το κρίνουν οι εμπειρογνώμονες, που θα κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους από σήμερα στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Εκεί οδηγήθηκε το «Αραχθος», συνοδεία ρυμουλκού, χθες το βράδυ, και αποκολλήθηκε ύστερα από ώρες προσπαθειών.

Το μέγεθος των ζημιών θα κρίνει και τις «καμπάνες» που θα πέσουν.

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει δεύτερο συνεχόμενο περιστατικό προσάραξης λίγα μίλια έξω από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, σε ένα σημείο που οι άνθρωποι του Ναυτικού γνωρίζουν πολύ καλά, και μάλιστα με άριστες καιρικές συνθήκες.

Το μήκους 24,9 μέτρων πλοίο επέστρεφε από άσκηση στον Αργοσαρωνικό, όταν κόλλησε περίπου στις 13.30 σε αβαθή, ευτυχώς χωρίς να υπάρξει τραυματισμός μέλους του πληρώματος. Το «Αραχθος» ναυπηγήθηκε στη Δυτική Γερμανία το 1966 για λογαριασμό του γερμανικού ναυτικού και παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό μας τον Νοέμβριο του 1989. Αποστολή του πλοίου είναι η αλιεία τορπιλών μετά τις εκπαιδευτικές βολές των πλοίων, των υποβρυχίων, των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα