Αντίστροφη μέτρηση για 8.171 προσλήψεις στην Αυτοδιοίκηση

Αντίστροφη μέτρηση για 8.171 προσλήψεις στην Αυτοδιοίκηση 06.01.2018Άρθρα

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται η προκήρυξη για τις θέσεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, σε τομείς ανταποδοτικών έργων, με αιχμή την καθαριότητα. Μοριοδότηση στους νυν συμβασιούχους

Eφτασε η ώρα των προσλήψεων στους δήμους: Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον η πρόσληψη συνολικά 8.171 εργαζομένων σε θέσεις μόνιμου προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε τομείς ανταποδοτικών έργων (καθαριότητα, ύδρευση, αποχέτευση), με αιχμή τον κλάδο της καθαριότητας. Η όλη διαδικασία

πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου, όταν λήγει η νέα παράταση που έχει δοθεί στους νυν συμβασιούχους.

Στόχος του σχετικού διαγωνισμού, που θα προκηρυχθεί άμεσα, είναι να μονιμοποιηθεί ένας σημαντικός αριθμός συμβασιούχων που εργάζονται στην καθαριότητα και στις υπόλοιπες ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Για τον λόγο αυτόν, εξάλλου, το υπουργείο Εσωτερικών πέρασε το φθινόπωρο τροπολογία, σύμφωνα με την οποία ενισχύεται η μοριοδότηση των συμβασιούχων στους ΟΤΑ που θα συμμετάσχουν στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς. Βέβαια, πολλοί είναι εκείνοι που, κόντρα στις προσδοκίες οι οποίες είχαν δημιουργηθεί τον περασμένο Ιούνιο, δεν θα μονιμοποιηθούν, αφού θα συγκεντρώσουν περισσότερα μόρια στον διαγωνισμό πολίτες, π.χ., που είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Η κυβέρνηση είχε επιλέξει από το καλοκαίρι να δρομολογήσει μόνιμες προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα, επιδιώκοντας να εξομαλυνθεί η εκρηκτική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τότε με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, ύστερα από την εμπλοκή η οποία υπήρξε με την εισήγηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ετσι, αφού πρώτα παρατάθηκαν με νομικό «τρικ» εκ νέου οι συμβάσεις τους, εξασφαλίστηκε η έξτρα μοριοδότησή τους και αφού φυσικά έστειλε κάθε δήμος τον αριθμό των θέσεων που χρειάζεται, κατατέθηκε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων το αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών προς το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 8.171 μόνιμων υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ η σύνταξη της προκήρυξης, προκειμένου να αποσταλεί και να λάβει ΦΕΚ. Συνεπώς, πριν από το τέλος Ιανουαρίου θα βγει δημοσίως η προκήρυξη, που θα προσδιορίζει τον ακριβή χρόνο έναρξης υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, ώστε να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους οι ενδιαφερόμενοι. Θα ακολουθήσει, στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου, ο διαγωνισμός υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και πολίτες που είτε είναι άνεργοι είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Στόχος είναι να έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα έως το τέλος Μαρτίου, όταν λήγουν οι παρατάσεις στις συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Θυμίζουμε ότι, μέχρι να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων (όχι πέραν της 31ης Μαρτίου 2018), οι δήμοι μπορούν να απασχολούν, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου (επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας) το σύνολο των συμβασιούχων που εργάζονταν έως τις 7 Ιουνίου 2017 στις θέσεις αυτές και εφόσον έχει ληφθεί απόφαση για σύσταση νέων οργανικών θέσεων ή έχει υποβληθεί αίτημα για κάλυψη υφιστάμενων κενών.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, η επίσημη προκήρυξη του ΑΣΕΠ αφορά 8.171 θέσεις, από τις συνολικά 8.845 που είχαν εγκριθεί από το ΥΠΕΣ, μετά τα αιτήματα των δήμων, αφού οι υπόλοιπες θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ.
Οι 8.171 θέσεις που θα προκηρυχθούν μέσω του ΑΣΕΠ αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ωστόσο, στις κατηγορίες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης προβλέπονται μόλις 123 θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, με τη συντριπτική πλειονότητά τους -πλέον των 5.000- να αφορά θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Τα έξι βήματα για τη διαδικασία, οι ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, το χρονοδιάγραμμα για τα έξι βήματα που θα γίνουν από εδώ και στο εξής είναι το ακόλουθο:

1 Αποστολή προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο: Αναμένεται να γίνει ανάμεσα στις 8 και τις 15 Ιανουαρίου.

2 Δημοσίευση στο ΦΕΚ: Μέσα σε πέντε ημέρες από την αποστολή της (δηλαδή, από 13 έως 20 Ιανουαρίου) θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

3 Διαδικασία «ωρίμανσης»: Ακολουθούν 15 ημέρες «ωρίμανσης» (δηλαδή, θα γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό) της προκήρυξης μέχρι να ξεκινήσουν οι αιτήσεις, από 28 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου.

4 Υποβολή αιτήσεων: Η προθεσμία είναι 15 ημέρες για την ηλεκτρονική υποβολή και ακόμα τρεις ημέρες για την αποστολή των σχετικών δικαιολογητικών στο ΑΣΕΠ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί από 15 έως 22 Φεβρουαρίου.

5 Ελεγχος αιτήσεων: Θα ξεκινήσει την επομένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών, με στόχο να ολοκληρωθεί το αργότερο στις 31 Μαρτίου 2018, οπότε λήγει η παράταση των συμβάσεων των συμβασιούχων «παρατασιούχων» των δήμων.

6 Εκδοση προσωρινών πινάκων διοριστέων: Αναμένεται στις 31 Μαρτίου 2018.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, εργάτες συνοδοί απορριμματοφόρων κ.ά.
Για όλες τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης θα ζητείται ως μοναδικό προσόν το απολυτήριο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (απολυτήριο Τριτάξιου Γυμνασίου ή, για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει έως το 1980, απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης τεχνικής σχολής Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του ν. 2817/2000 της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής.

Keywords
αυτοδιοικηση, προσληψεις, νέα, συμβασιουχοι, ΟΤΑ, καλοκαιρι, ΑΣΕΠ, φεκ, ιουνίου, οαεδ, ηλεκτρονική, ζητείται, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, υπες, Κορμός Χριστουγέννων, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, δικαιολογητικα, εξτρα, αποτελεσματα, ζητείται, ηλεκτρονική, αιχμη, εθνικο τυπογραφειο, κοντρα, φεκ, ωρα, αιτησεις, γινει, δευτεροβαθμια εκπαιδευση, δευτεροβαθμια, δημος, δοθει, εκπαιδευση, εξι, εσωτερικων, ιδια, υπηρεσιες, κυβερνηση, λογο, μορια, πινακες, συνταξη, τυπογραφειο, τιτλος, υδρευση, φυσικα, φθινοπωρο, βηματα, ευθεια, εθνικο, υπουργειο, ιουνίου, οδηγοι, θεσεις
Τυχαία Θέματα