Υποδέχτηκε τον Κουφοντίνα και ο γιος του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση!

Ομάδα υποδοχής περίμενε τον Δημήτρη Κουφοντίνα την ώρα που περνούσε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού για τη 48ωρη άδεια που του δόθηκε από το Συμβούλιο των φυλακών.

Ο εκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» βγήκε χαμογελαστός από τις φυλακές και τον περίμεναν φίλοι και συγγενείς. Εκεί ήταν και ομάδα νεαρών που φώναζαν «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».

Ανάμεσα στους νεαρούς ήταν ο γιος του Νίκου Βούτση, καθώς και ένας νεαρός που είχε συλληφθεί στη Νέα Σμύρνη

μαζί με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι προ ετών ο γιος του Νίκου Βούτση, είχε κατηγορηθεί για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη, στις 3 Οκτωβρίου 2007 και είχε καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, όπως ακριβώς και η πρωτόδικη ποινή.

Ωστόσο, δεν οδηγήθηκεστη φυλακή, καθώς έχει αποφυλακιστεί ήδη από τον Αύγουστο του 2010, έχοντας εκτίσει την ποινή του.

Υπενθυμίζεται δε ότι απολογούμενος, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του, κάτι όμως που δεν σημαίνει ότι θα την επαναλάβει, ενώ τόνισε ότι η ιδεολογική του τοποθέτηση δεν θα του επέτρεπε να χρησιμοποιήσει βία κατά ανθρώπων.

Τότε είχε προηγηθεί και η κατάθεση του πατέρα του, Νίκου Βούτση, ως μάρτυρα υπεράσπισης, ο οποίος ανέφερε ότι έμεινε έκπληκτος με την ενέργεια του γιου του.

«Μόνο ο ίδιος μπορεί να πει γιατί το έκανε αυτό. Είναι μια πράξη που με υπερβαίνει από πλευράς επιλογών. Δεν έχω αυτή την ιδεολογική κατεύθυνση, ωστόσο κατανοώ πώς η νεολαία αντιδρά».

Διαβάστε επίσης: Εισέβαλαν στο υπουργείο Υγείας οι αγανακτισμένοι νοσοκομειακοί γιατροί (pics)

BLUE SKY | Τα καλύτερα έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα