Μακελειό με 5 νεκρούς σε δημοτικό σχολείο – Ένοπλος «άνοιξε» πυρ

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον αλλά δύο παιδιά σε σοβαρή κατάσταση είναι ο τραγικός απολογισμός από επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Ο δράστης άνοιξε πυρ στις σχολικές εγκαταστάσεις, τραυματίζοντας θανάσιμα τέσσερα άτομα, πριν πέσει νεκρός και ο ίδιος από τις σφαίρες των αστυνομικών που έσπευσαν αμέσως στο σημείο.

Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Tehama. Ο σερίφης της τοπικής αστυνομίας επιβεβαίωσε τόσο τον θάνατο του δράστη, όσο και των τριών ατόμων, καθώς και τον τραυματισμό ενός αριθμού παιδιών,

δεν ήταν σε θέση ωστόσο, να αναφερθεί στο κίνητρο.

«Κάποιοι μαθητές μεταφέρθηκαν με τραύματα. Οι υπόλοιποι μετακινήθηκαν σε ασφαλές σημείο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το νέο αιματηρό περιστατικό σε αμερικανικό σχολείο έχει λήξει με τον θάνατο του δράστη, η περιοχή ωστόσο παραμένει αποκλεισμένη σε μεγάλη ακτίνα.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης έφτασε με ένα αυτοκίνητο έξω από την πύλη του σχολικού συγκροτήματος, πριν ξεκινήσει το διδακτικό ωράριο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς που προηγήθηκαν σε σπίτι, πριν εξελιχθεί το περιαστατικό στο δημοτικό σχολείο.

Ο δράστης βρισκόταν σε παραλήρημα, φωνάζοντας ότι οι γείτονες σκότωσαν τον συγκάτοικό του και ήταν βαμμένος με πράσινη μπογιά καμουφλάζ. Ο ένοπλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβόλησε πάνω από 100 φορές και είναι θαύμα που δεν υπάρχουν περισσότερα θύματα.

Όπως ενημέρωσε αργότερα η εκπρόσωπος της αστυνομίας, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη σε μια σειρά ανταλλαγής πυροβολισμών σε τουλάχιστον επτά τοποθεσίες, σύμφωνα με την εφημερίδα Record Searchlight.

Οι πυροβολισμοί αρχικά ξέσπασαν σε ένα σπίτι και κατέληξαν στο δημοτικό σχολείο στο Ράντσο Ταχίμα κοντά στην πόλη Κόρνινγκ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KCRA, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο αναπληρωτής σερίφης της κομητείας Φιλ Τζόνστον δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τoυφέκι και δύο περίστροφα. Πρόσθεσε πως αρκετοί μαθητές μεταφέρθηκαν αεροπορικώς σε νοσοκομεία.

Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου δεν ανέφεραν άμεσα ποια ήταν ενδεχομένως τα κίνητρα του δράστη, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πραξικόπημα στη Ζιμπάμπουε – Στρατός και τεθωρακισμένα στους δρόμους (pics)

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εθνικό πένθος στο Ιράν: Τουλάχιστον 530 νεκροί από τον φονικό σεισμό – Χωριά εξαφανίστηκαν από τον χάρτη (Pics)

ΑΚΟΜΑ: Ψάχνουν τρομοκράτες της RAF σε χώρες της Μεσογείου και στην Ελλάδα (video)

BLUE SKY | Τα καλύτερα έρχονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα