Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στο Κέντρο της Ενέργειας

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων κοσμεί την περιοχή του Πειραιά από το 1905. Έχει συνδεθεί και ενσωματωθεί στην πειραϊκή κοινωνία με τρόπο τέτοιο ώστε να αποτελεί σημείο αναφοράς της πόλης και ένα από τα σπουδαιότερα οικοδομήματα της περιοχής.

Βρισκόμενη στο κέντρο των διεργασιών στη ζωή του Πολεμικού Ναυτικού, αφουγκράζεται την δυναμική εξέλιξη της κοινωνίας, ακολουθεί την καινοτομία και τη συνδιαμορφώνει.

Αυτό αποδεικνύεται με το άνοιγμα που έχει κάνει στο τομέα της ενέργειας.

Η Σχολή συμμετέχει στο πρόγραμμα Defence Εnergy Μanagers’ Course του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, σύμφωνα με το οποίο Αξιωματικοί λαμβάνουν εκπαίδευση στο εξωτερικό αναβαθμίζοντας τις γνώσεις τους και υιοθετώντας νεότερες ευρωπαϊκές πρακτικές στον τομέα της ενέργειας.

Ορίζεται ομάδα διαχείρισης ενέργειας, αποδίδονται αρμοδιότητες και καταμερίζεται το πλαίσιο εργασιών ειδικά για την κάθε ανθρώπινη μονάδα που εργάζεται πάνω στο πρόγραμμα, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας .

Το πρόγραμμα προσανατολίζεται στην αναβάθμιση της σχολής και τον εκσυγχρονισμό των μέσων που καταναλώνουν ενέργεια στους χώρους της, μέσω της χρήσης σύγχρονου εξοπλισμού, αναλύσεων δεδομένων και συνεργασίας με τους ευρωπαίους συντονιστές του προγράμματος.

Δεδομένου ότι η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων εξαρτάται ενεργειακά από την πόλη του Πειραιά, η συμμετοχή της στο πρόγραμμα Defence Εnergy Μanagers’ Course του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του βιοτικού επίπεδου των πολιτών της περιοχής, συσφίγγοντας και αναβαθμίζοντας τις σχέσεις της με την πόλη του Πειραιά. Καταλήγοντας, γίνεται σαφές ότι το συνεχές ενδιαφέρον της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων για αναβάθμιση και εξωστρέφεια τη φέρνει στο κέντρο των εξελίξεων στον τομέα της ενέργειας στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σε αυτή την προσπάθεια λοιπόν, όπως και σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, η Σχολή έχει ως συνοδοιπόρο και σημαντικό αρωγό την πόλη του Πειραιά

The post Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στο Κέντρο της Ενέργειας appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα