Δάνεια Στρατιωτικών: Αλλαγή πορείας

19:01 22/1/2018 - Πηγή: Armynow

Δάνεια στρατιωτικών: Νέο μήνυμα από την κυβέρνηση στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συμπυκνώνεται στο «ότι πληρώνεις παίρνεις».

Πέρασαν καθώς φαίνεται τα ωραία χρόνια όταν απέναντι στις κυβερνήσεις των «άλλων» ξεδιπλώνονταν σχέδια για το πως θα ανταλλαχθούν παρατημένα στρατόπεδα με πολυκατοικίες, πως από την αξιοποίηση ακινήτων (πολλών σε σημεία – φιλέτα) των Ενόπλων Δυνάμεων θα χτιστεί τουλάχιστον μια νέα πόλη για να μένουν Στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους, πως στα Στρατόπεδα θα υψωθούν πολυκατοικίες για τα Στελέχη

(ακόμα και αν δεν είναι αι τόσο σίγουρο σήμερα ποια στρατόπεδα θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν σε πέντε χρόνια).

Το νέο σχέδιο της κυβερνήσεως λέει πως το ΥΠΕΘΑ μέσω Οικοδομικού του Οργανισμού θα αγοράσει τα δάνεια των Στρατιωτικών (ε.ε. και ε.α.) από τις τράπεζες με στόχο να τους διευκολύνει οικονομικά και όχι να τα χαρίσει.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί αφού υπάρχουν τόσα λεφτά να «κάθονται» ώστε να μπορούν να αγοραστούν τα δάνεια των Στρατιωτικών τόσα χρόνια δεν σηκώθηκαν 50, 100, 150 πολυκατοικίες να μην αναγκάζονται να τρέχουν για δάνεια οι Στρατιωτικοί και να περιμένουμε στο παρα πέντε της εκλογικής χρονιάς να ξεκινάει μια κουβέντα για ένα σχέδιο που ίσως να γίνει ή ακόμα – ακόμα γιατί αφού η κυβέρνηση είχε σκοπό να αγοράσει τα δάνεια των Στρατιωτικών δεν φρόντισε να μην απαξιώσει την συμμετοχή της στις τράπεζες για να κάνει ότι θέλει [Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την αντιπολίτευση: η αξία των μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο να διαμορφώνεται στις αρχές Αυγούστου 2015 περίπου στα 3 δισ. ευρώ, από 15 δισ. ευρώ στο τέλος του 2014 (μειωμένες δηλαδή κατά 12 δισ. ευρώ ή κατά 80%)].

Υπάρχει βέβαια και ένα τρίτο ερώτημα, αν υπόθέσουμε πως γίνεται κάποια ρύθμιση που λέει πως οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να έχουν χώρια από όλα τα άλλα δάνεια τα δάνεια των Στρατιωτικών και να τα πουλάνε υποχρεωτικά στο ΥΠΕΘΑ ακόμα και αν τους δώσει κάποιος τρίτος περισσότερα λεφτά. Πως ακριβώς θα απαντήσει ο Υπουργός Υγείας όταν πάνε στο πλαίσιο της ισονομίας και οι γιατροί και ζητήσουν να αγοραστούν τα δικά τους δάνεια, ο Υπουργός Γεωργίας όταν πάνε οι αγρότες, και η Υπουργός Πολιτισμού όταν πάνε οι καλλιτέχνες….;

The post Δάνεια Στρατιωτικών: Αλλαγή πορείας appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα