Απόστρατοι: Πρόταση για το Σύνταγμα – Ποιοι αντιδρούν

Απόστρατοι: Την πρόταση τους για το αναθεωρημένο Σύνταγμα κατέθεσαν από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) έκανε γνωστές τις προτάσεις της για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ανάμεσα σε άλλα ζητάει στις αλλαγές να υπάρξουν και διασφαλίσεις για το προσωπικό με την αναφορα πως :Οι Στρκοί είναι λειτουργοί επιφορτισμένοι με την άμυνα της χώρας. Εξασφαλίζεται η μονιμότητά τους, καθώς και η συμπλήρωση συνταξιοδότησής τους

Ακόμα οι προτασεις

της ΕΑΑΣ σχετίζονται με την επίσημη γλώσσα του κράτους, την σημαία ενώ «Θέση της Ε.Α.Α.Σ. αποτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος να είναι : αυτοκέφαλη με επίσημη (όχι επικρατούσα) θρησκεία την : θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού».

Σε ότι αφορά τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα ζητείται :Να τροποποιηθεί η παράγραφος 6 όπως παρακάτω: 6. Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος-η..……….. των νόμων.

Επίσης η ΕΑΑΣ ζητάει εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό αλλά και «Να τροποποιηθεί η παράγραφος 2, όπως παρακάτω: 2. Η απεργία αποτελεί δικαίωμα…… των εργαζομένων. Απαγορεύεται η απεργία με οποιαδή ποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς και σε αυτούς που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας. Το δικαίωμα προσφυγής………. της νόμιμης άσκησής του».

Στα Κωλύματα και Ασυμβίβαστα των Βουλευτών Άρθρο 56, Κωλύματα Εκλογιμότητας ζητείται: α. Να καταργηθεί η πρόταση από την παράγραφο 1 που αφορά στην φράση: “Αποκλείεται η επάνοδος στην ενεργό υπηρεσία των Στρατιωτικών που παραιτούνται”. β. Να τροποποιηθεί το εδάφιο γ) της παραγράφου 3 του άρθρου όπως παρακάτω: «εδάφιο γ) Τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. » αντί του « οι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί …… ασφαλείας».

Αντιδράσεις για τους εν ενεργεία

Ανάμεσα στις προτάσεις της ΕΑΑΣ είναι και το «Να προστεθεί παράγραφος 6 όπως παρακάτω: 6. Τα Στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. δεν συνδικαλίζονται για θέματα που άπτονται στα δικαιώματά τους, που ορίζει η φυσική τους ηγεσία».

Αυτή η πρόταση προκάλεσε την αντίδραση του ΠΣΑΕΜΘ που ζητάει αντί αυτής της πρότασης να γίνουν προτάσεις που να εκσυγχρονίζουν την διαδικασία εκλογής και διορισμού των παραρτημάτων των Αποστράτων, τις εισφορές, κτλ

Δείτε τις προτάσεις της ΕΑΑΣ:ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ

The post Απόστρατοι: Πρόταση για το Σύνταγμα – Ποιοι αντιδρούν appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα