Συμβασιούχοι: Απολύσεις 15 εργαζομένων στους δήμους Ηρακλείου Αττικής και Ν.Ιωνίας

Στις απολύσεις συνολικά 15 συμβασιούχων – «παρατασιούχων» προχώρησαν οι δήμοι Ηρακλείου Αττικής και Νέας Ιωνίας, απολύοντας 12 και 3 εργάτες αντίστοιχα.

Ο λόγος των απολύσεων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσεις του ΑΣΕΠ σύμφωνα με τις οποίες οι μισθοδοσίες των εν λόγω συμβασιούχων

δεν μπορούσαν να καλυφθούν από ανταποδοτικά τέλη.

Στον μεν δήμο Ηρακλείου Αττικής, μετά από παρέμβαση της ΔΑΣ, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων και αποφάσισε στάση εργασίας στους παιδικούς σταθμούς (εκεί όπου εργάζονται οι 12 συμβασιούχοι) τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μεταξύ 07.00 και 11.00 το πρωί, καθώς και συγκέντρωση στο δημαρχείο στις 08.00. Να σημειωθεί ότι σε συνάντηση με τον δήμαρχο, ο Νίκος Μπάμπαλος απέφυγε να αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση.

Όσον αφορά τον δήμο Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο ΚΑΠΗ Περισσού προχώρησαν σε κατάληψη του χώρου ενάντια στις 3 απολύσεις συναδέλφων τους. Η κινητοποίηση αναμένεται να επεκταθεί και στα άλλα ΚΑΠΗ του δήμου.

The post Συμβασιούχοι: Απολύσεις 15 εργαζομένων στους δήμους Ηρακλείου Αττικής και Ν.Ιωνίας appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα