Πούτιν: Η έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη ήταν μια τρομακτική ενέργεια

Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τη χθεσινή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε σουπερμάρκετ στην Αγία Πετρούπολη, ενώ οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι τραυματίες από την έκρηξη ανέρχονται σε 13.

«Χθες στην Αγία Πετρούπολη διαπράχθηκε μια τρομοκρατική ενέργεια», ανέφερε

ο Πούτιν σε ομιλία που εκφώνησε σε τελετή απονομής βραβείων για τα μέλη του ρωσικού στρατού που υπηρέτησαν στη Συρία. Πρόσθεσε ακόμη πως «πρόσφατα η Υπηρεσία Ομοσπονδιακής Ασφάλειας απέτρεψε άλλη μία απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας».

Ο Πούτιν σημείωσε ότι η κατάσταση της ασφάλειας στη Ρωσία θα ήταν πολύ χειρότερη αν είχε επιτραπεί στους χιλιάδες Ρώσους πολίτες που πολέμησαν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η Ρωσία «έχει συμβάλει αποφασιστικά στην ήττα των εγκληματικών δυνάμεων που αποτέλεσαν πρόκληση για όλον τον πολιτισμό, όπως και στην καταστροφή του στρατού των τρομοκρατών, μιας βάρβαρης δικτατορίας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν αφήσει σε ένα ράφι των ντουλαπιών αποθήκευσης αντικειμένων των πελατών εξερράγη στο σουπερμάρκετ της αλυσίδας Περεκριόστακ. Κατά την ίδια πηγή, η ισχύς της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε ισοδυναμούσε με περίπου 200 γραμμάρια TNT.

Ο τοπικός ιστότοπος πληροφόρησης Fontanka.ru μετέδωσε σήμερα εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης του σουπερμάρκετ, στις οποίες φαίνεται ένας άνδρας με πράσινο σακάκι με κουκούλα να κουβαλάει μέσα στο σουπερμάρκετ ένα μπεζ σακίδιο πλάτης, το οποίο δείχνει βαρύ. Στη συνέχεια φαίνεται να βγαίνει από το σούπερ μάρκετ χωρίς το σακίδιο.

Υπενθυμίζεται ότι 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν στις 3 Απριλίου από τρομοκρατική επίθεση που έγινε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει μια όχι πολύ γνωστή οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Κατά την επίθεση σκοτώθηκε και ο 22χρονος δράστης της, ο Ακμπάριον Ντιάλιλοφ από το Κιργιστάν.

Στα μέσα Δεκεμβρίου οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας είχαν ανακοινώσει ότι εξάρθρωσαν έναν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που ετοιμαζόταν να διαπράξει επιθέσεις στις 16 Δεκεμβρίου στην Αγία Πετρούπολη, κυρίως στον πολυσύχναστο Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν. Ο πρόεδρος Πούτιν είχε τηλεφωνήσει τότε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ για να τον ευχαριστήσει για τις πληροφορίες που έδωσε η CIA και οι οποίες επέτρεψαν την σύλληψη τρομοκρατών.

Η Ρωσία έχει δεχθεί επανειλημμένως απειλές από το Ισλαμικό Κράτος και από την συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα μετά την έναρξη της στρατιωτικής της επέμβασης στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015.

The post Πούτιν: Η έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη ήταν μια τρομακτική ενέργεια appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα