Πέθανε ο ιδρυτής των Media Markt (φωτο)

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος,Έρικ Κέλερχαλς, συνιδρυτής του γίγαντα του λιανεμπορίου ηλεκτρονικών συσκευών Media Markt και βασικός μέτοχος της μητρικής Ceconomy CecG.de.

Ο Kellerhals ίδρυσε την αλυσίδα καταστημάτων Media Markt μαζί με δύο άλλους επιχειρηματίες το 1979. Μέχρι και σήμερα, η αλυσίδα διαθέτει περισσότερα από 1.000 καταστήματα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες

και το πλειοψηφικό της πακέτο ανήκει πλέον στην Cecomony, η οποία έχει αποσπαστεί από την Metro νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας το δίκτυο της Media Markt αριθμεί 12 φυσικά καταστήματα και απασχολεί περί τα 850 άτομα.

«Υπήρξε ένας εκπληκτικός επιχειρηματίας στον οποίο όλοι χρωστούμε ευγνωμοσύνη» ανέφερε σχετικά ο διευθυντής της Media – Saturm’s στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters

Ο Kellerhals, ο οποίος εσχάτως κατείχε μερίδιο άνω του 21% της Media-Saturn, είχε εδώ και αρκετά χρόνια κακές σχέσεις με την Ceconomy καθώς διαφωνούσε σε θέματα διοίκησης της επιχείρησης, όπως η μετακίνηση του ομίλου στην ταχέως αναπτυσσόμενη διαδικτυακή αγορά αλλά και την απόσχισή της από τη Metro.

Όπως είχε αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τον Δεκέμβριο εκπρόσωποι της μητρικής εταιρείας του Κέλερχαλς είχαν αρνηθεί να δώσουν την έγκρισή τους για τα ετήσια αποτελέσματα της Media-Saturn.

Ο επιχειρηματίας που ήταν παντρεμένος με τη Χέλγκα για πάνω από 50 χρόνια με την οποία είχε αποκτήσει κι έναν γιο, είχε περιουσία που ανερχόταν στα 2 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes

The post Πέθανε ο ιδρυτής των Media Markt (φωτο) appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα