Λαϊκή Συσπείρωση-Δ. Αθήνας: Ζητά μείωση των δημοτικών τελών

Τη μείωση των ανταποδοτικών τελών του δήμου Αθηναίων σε όλους τους κωδικούς, πρότεινε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ειδικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Σοφιανός, σημείωσε:

«Συζητούμε στα γρήγορα τόσα θέματα που αφορούν το λεηλατημένο εισόδημα των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που ζουν ή δουλεύουν στην Αθήνα. Τα ανταποδοτικά και η κάθε λογής φορολόγηση που προτείνετε, υπηρετούν την πολιτική σας που ταυτίζεται με την κυβερνητική πολιτική: Οι Δήμοι να λειτουργούν με έσοδα που εισπράττουν από τους

εργαζόμενους, γενικεύοντας την φορομπηξία που προστίθεται στην συνολικότερη βαριά φορολογία του κράτους.

Προτείνουμε σε όλους τους κωδικούς άμεση μείωση 30% δίνοντας μία ανάσα στα λαϊκά νοικοκυριά, στους μικρέμπορους και επαγγελματίες. Στηρίζουμε τις επιμέρους μειώσεις. Αυτές όμως χάνονται μπροστά στη γενικευμένη διατήρηση των συντελεστών τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, που αφορά χιλιάδες μικροεπαγγελματίες. Η διατήρηση για εφτά χρόνια των ίδιων συντελεστών δεν είναι φιλολαϊκή, γιατί αυτά τα χρόνια μειώθηκε τραγικά το εισόδημά τους. Διατηρείτε στο 90% των καταστημάτων εστίασης τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων που είναι υψηλό.

Στα 3.500 σημεία που καθορίζονται διαφορετικά τέλη, υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις άδικης φορολόγησης, στις συνοικίες και τις πλατείες, ενώ απορρίπτονται αιτήματα με υπογραφές καταστηματαρχών από διάφορες περιοχές της πόλης.

Η πολιτική σας φαίνεται ακόμα πιο καθαρά στη φορολόγηση μέσω των λογαριασμών ρεύματος στην κατοικία και την επαγγελματική στέγη. Εδώ φαίνεται και το ταξικό σας πρόσημο, αρνούμενοι τη δυνατότητα που έχετε να εισπράξετε από τα διάφορα τμήματα του κεφαλαίου τον υψηλότερο συντελεστή και να τον μειώσετε στο μισό για την υπόλοιπη επαγγελματική στέγη. Οι μειώσεις που κάνετε εισάγοντας τις ζώνες τιμολόγησης που σας προτείνουμε τόσα χρόνια δεν αναιρούν την ταξική πολιτική που υπηρετείτε, όταν οι μεγαλοξενοδόχοι πληρώνουν τα ίδια ουσιαστικά με τους μικρομαγαζάτορες.

Και επειδή διαφημίζετε την πολιτική απαλλαγών από τέλη σε κάποιες κατηγορίες, τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι αποκαλυπτικά. Στον κεντρικό τομέα που καλύπτει το 70% της Αθήνας, στα 340.000 ρολόγια, δίνετε 500 απαλλαγές. Για άλλη μια φορά αρνείστε την πρότασή μας για άμεση υπαγωγή στην απαλλαγή τελών των 10.000 οικογενειών που έχουν πρόσβαση στον Κόμβο Αλληλεγγύης του Δήμου και πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια.

Δεν θεωρούμε ότι ο Δήμος μπορεί με την πολιτική τελών να αλλάξει ή να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να αλλάξει την κατάσταση που βρίσκονται οι λαϊκές οικογένειες. Μπορεί όμως να δώσει πολύτιμες ανάσες σε αυτούς που ζουν με ένα πενιχρό εισόδημα και τις αρνείστε, ταυτιζόμενοι πλήρως με την κυρίαρχη πολιτική».

The post Λαϊκή Συσπείρωση-Δ. Αθήνας: Ζητά μείωση των δημοτικών τελών appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα