Δ.Θεσσαλονίκης: Υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Την κατασκευή ορυγμάτων για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να ασκούν κριτική για καθυστέρηση του έργου, με προϋπολογισμό 380.000 ευρώ.

Πρόκειται για εργασίες εκσκαφών για την τοποθέτηση συστημάτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων σε επιλεγμένες θέσεις του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς Τσιμισκή, Δωδεκανήσου, Εγνατίας και Αγγελάκη.

Όπως

ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών ‘Εργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, έχουν ήδη κατασκευαστεί ορύγματα για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας όσο και στην πλατεία Χρηματιστηρίου. Επιπλέον ανακοίνωσε ότι γίνεται μια εργολαβία για την κατασκευή των ορυγμάτων, ενώ ο γενικός γραμματέας του δήμου και αρμόδιος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς, προχωρά την προμήθεια των υπόγειων κάδων.

Από την πλευρά των «Εντάξει», ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Κούβελας, έκανε λόγο για «θολούρα» στην εισήγηση κατασκευής των ορυγμάτων, ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανδρέας Κουράκης, καυτηρίασε πως πέρασαν τέσσερα χρόνια προσπαθειών για να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι στην πόλη.

Ο Γιώργος Αβαρλής εκ μέρους της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» υποστήριξε πως «θα συναντήσουμε αρχαιότητες κατά την κατασκευή των ορυγμάτων», ενώ ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης από τη Λαϊκή Συσπείρωση αναρωτήθηκε εάν υπάρχει πρόβλεψη ώστε να μη δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα κατά τη διάρκεια του έργου.

The post Δ.Θεσσαλονίκης: Υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό κέντρο της πόλης appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα