Δημόσιο: Έρχονται προκηρύξεις για γραμματείς, manager & ηλεκτρονική πλατφόρμα για αξιολόγηση

Eντός Δεκεμβρίου πρόκειται να προκηρυχθούν οι θέσεις για τους γενικούς διευθυντές και τους διοικητικούς γραμματείς των υπουργείων η τοποθέτηση των οποίων πρόκειται να γίνει έως τον Ιούνιο του 2018. Αυτό δεσμεύτηκε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη προς τους εκπροσώπους των Θεσμών με τους οποίους είχε σήμερα πολύωρη συνάντηση, επιχειρώντας να κλείσει και την τελευταία, στην ουσία, εκρεμμότητα σε σχέση με το Δημόσιο.

Παράλληλα, καθώς το χρονοδιάγραμμα έχει καθυστερήσει η κ. Γεροβασίλη τόνισε προς τους εκπροσώπους του δανεσιτών μας ότι προσανατολίζεται

στο να μειώσει την περίοδο που θα συνυπηρετούν με τους γενικούς γραμματείς σε περίπου τρεις μήνες αντί του εξάμηνου.

Να σημειωθεί ότι η επιλογή των διοικητικών γραμματέων θα γίνει από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, ενώ οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων, υπό το ΑΣΕΠ, στο οποίο, ωστόσο, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, συμμετέχει συνδικαλιστής με «πλαστό» πτυχίο.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αξιολόγηση

Παράλληλα, η υπουργός ενημέρωσε τους δανειστές ότι το ΥΠΔΑ σχεδιάζει η διαδικασία της αξιολόγησης να γίνει από το 2018 μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα ενταχθούν τα ψηφιακά οργανογράμματα και τα περιγράμματα θέσεων. Σύμφωνα με το υπουργείο, με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαχθεί το Δημόσιο από έξωθεν παρεμβάσεις και γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

Πλην της αξιολόγησης έχει έχει αρχίσει η ανταλλαγή κειμένων για την τεχνική συμφωνία (staff level agreement) για τις, συνολικά, εννέα αλλαγές στο Δημόσιο, όπως η κινητικότητα αλλά και ο αριθμός των συμβασιούχων.

The post Δημόσιο: Έρχονται προκηρύξεις για γραμματείς, manager & ηλεκτρονική πλατφόρμα για αξιολόγηση appeared first on Aftodioikisi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα